RYDDET PÅ RØVÆR: Formannskapet i Haugesund på Indre kai i ettermiddag etter kombinert møte og søppelsamling på Røvær i dag. Foto: privat
RYDDET PÅ RØVÆR: Formannskapet i Haugesund på Indre kai i ettermiddag etter kombinert møte og søppelsamling på Røvær i dag. Foto: privat

Ryddet strendene på Røvær

Formannskapet i Haugesund hadde lagt sitt møte i dag til Røvær. Da formalitetene var brakt i orden, benyttet politikerne og administrasjonen anledningen til å rydde plast og annet søppel langs sjøkanten på øya.

Hensikten var å spille opp både mot den ryddeaksjonen som allerede pågår i Haugalandskommunene og ikke minst følge oppfordringen til NRK Rogaland, som har invitert hele fylket til ryddeaksjon 27. april.

Ordfører Arne-Christian Mohn mener at også dette er et godt og viktig initiativ for å holde våre nærområder ryddige, og kommunen synes dette er et flott initiativ som kommer på toppen av den enorme dugnadsjobben som pågår langs strendene i kystkommunene på Ytre Haugalandet.

NRK Rogaland oppfordrer også om at det skal ryddes langs strendene, men også på fortauene i byene, i nabolaget, på turstiene, i barnehagene og rundt skolene.

NRK Rogaland har utfordrer enkeltpersoner, skoler, barnehager, idrettslag og korps, speiderer, firma, politiske parti og borettslag. Folk bestemmer selv hvor mye tid og innsats en vil legge ned i dette. Ingen kan ta alt – alle kan ta litt! Det eneste NRK vil med det er å ha en viss oversikt over hvor mange som er med. I tillegg kan det hende at enkelte blir kontaktet selve dagen. På nettsidene til NRK Rogaland finner du mer informasjon.