FOLKETOGET: Like før avgang i Strandgata
FOLKETOGET: Like før avgang i Strandgata

Noe nytt, noe gammelt, mye blått, rødt og hvitt

17.mai komiteen har i år fått Erling Dahl jr som årets taler og inviterer russen med i folketoget. Heliumsballongene får leve, men komiteen oppfordrer til nedrustning og ber store og små spare på kruttet og la plastskytevåpen og spraybokser ligge hjemme.

HAUGESUND: At russen igjen er med i folketoget borger for et frodig liv på rådhusplassen etter toget. Heliumsballongene får også leve, og i noen triste tilfeller sveve over byen, men komiteen går ut med en tydelig anbefaling om å la plastskytevåpen og sprayboksene med farge ligge igjen hjemme. Eller rettere sagt, bli liggende usolgte på bordene til selgerne som popper opp som hestehov langs gågata 17. mai.

Hovedtaleren

Hovedtaler på Rådhusplassen i år blir Erling Dahl jr., tidligere direktør for Edvard Grieg museum, Troldhaugen og Festspillene i Bergen. Han har mange verv innen musikkliv, er utøvende musiker og er kjent som en lidenskapelig formidler.

— Vi gleder oss til å høre på han på byens festplass, melder Solveig Kenny Gerhard på vegne av 17.mai komiteen i en pressemelding.

Årets taler ved De Falnes Minne blir i år Sverre Meling jr.

Program fra morgen til kveld

17.mai komiteen følger tradisjonen med et tett og langt 12 timers program for dagen med blant annet tre ulike tog,- morgenprosesjon, barnetog og folketog i Haugesund sentrum og kapproing i Smedasundet.

Dagen starter klokka 06 med bekransninger på Vår Frelsers Gravlund. Morgenprosesjonen starter klokka 06.40 fra fire ulike steder i byen, ved Røde Kors huset i nord, ved Salhusveien 1 i sør, ved det tidligere Sjømennenes Aldershjem på Hasseløy og fra lekeplassen i Jens Risøensgate på Risøy.

Alle de fire prosesjoner møtes så som vanlig ved Fiskerne midt i sentrum for flaggheising klokka 07.00 av Speiderne.

Barnetoget starter også opp fra ulike steder i byen og møtes ved Markedet for oppstart kl 10.00. Politi, flaggborg og byens 17.mai komite går så sammen med byens barneskoler videre samlet gjennom byen frem til Rådhusplassen. Her vil to skoleelever holde tale for dagen etter innmarsj på Rådhusplassen.

Folketoget starter kl 15.15 fra Strandgaten med byens ulike organisasjoner og lag som har meldt seg på. Nytt av året er at russetoget slås sammen med folketoget.