FARGENE KOMMER: Mange er klar for å sprite opp med litt farger igjen, og det synes Alice Aarsand Hansen ved Strandgaten Maling, Gulv og Tapet er kjekt etter en lang periode med grått, hvitt og svart.
FARGENE KOMMER: Mange er klar for å sprite opp med litt farger igjen, og det synes Alice Aarsand Hansen ved Strandgaten Maling, Gulv og Tapet er kjekt etter en lang periode med grått, hvitt og svart.

Endelig er det «lov» med farger igjen

Men husk at verktøyet er halve jobben når du skal fornye en vegg og to i hjemmet.

HALVE JOBBEN: Velg riktig verktøy til jobben.

BOLIG OG INTERIØR: Grått, hvitt og svart har lenge dominert fargemønsteret i de mange tusen hjem. Men nå har endelig fargene banet seg vei igjen, og skal vi tro Strandgaten Maling, Gulv og Tapet er det hele tre farger som kan bli «årets farge».

Nå er det nemlig rødt, blått og grønt som gjelder!

Les også: Kjører langt for å få det som de vil

– Det er selvsagt lov med grått og hvitt fortsatt, men heldigvis er det flere som går for farger igjen. Mange velger å kombinere gråtoner med årets farger, og gjerne også jordfarger, det er veldig populært, sier hun.

Verktøyet er halve jobben

 Men før du svinger malerkosten vil Aarsand Hansen råde deg til å gå til anskaffelse av riktig verktøy.

– Verktøyet er halve jobben. Har du kjøpt dyr maling, blir det ikke særlig pent om penselen drysser eller maskeringstapen ikke sitter. Gjør det skikkelig når du først går i gang, legger hun til.

Fire av ti skal pusse opp i 2017

Nordmenn elsker å pusse opp, og skal vi tro tall fra Prognosesenteret vil vi ikke ligge på latsiden i år heller.
Mer enn fire av ti går nemlig med konkrete oppussingsplaner for boligen sin.

– Det er aldersgruppen 30-39 år og 40-54 år som pusser opp i størst grad, forteller Kåre Elnan i Prognosesenteret.

Pusset opp for 70 milliarder

Bare i fjor pusset nordmenn opp for over 70 milliarder kroner. De fleste oppgir at det er stuen som skal fornyes, men også soverommet kommer høyt opp på lista.

– Mange prøver å skape hotellstilen hjemme hos seg selv. Gjerne med mørke vegger. Soverommet skal være behagelig for folk, sier Aarsand Hansen.

Men noe av det hotteste akkurat nå er å male taket forteller hun.
– Gjerne i en annen farge enn resten av rommet, men mange går også for å male taket i samme farge slik at de flyter litt mer sammen, legger hun til.