Siste:

Gudmund Knutsen, Jan Leon Knutsen og John Knutsen på eiersiden. Sten Atle Ausland (t.h.) er salgssjef.
Gudmund Knutsen, Jan Leon Knutsen og John Knutsen på eiersiden. Sten Atle Ausland (t.h.) er salgssjef.

Her er Haugalandets nyeste bilbutikk

Nissan står nå på egne bein på Haugalandet. Bilsenteret Haugesund – som skal ha fullt fokus på den japanske produsenten – har åpnet dørene.

NÆRINGSLIV/MOTOR: Skjønt, helt nyåpnet er den ikke. Nissan-gjengen tyvstartet med salg i midten av desember, men avholdt onsdag kveld offisiell åpning av ferdig forretning. På gjestelisten stod representanter fra Nissan sentralt, ordfører Arne Christian Mohn og artist Henny Liadal.

– Fokuset nå er å komme skikkelig i gang, få kundene til å bli vant med oss og kjent med oss, sier nybakt salgssjef Sten Atle Ausland.

Nissan-folk

Merket ble tidligere solgt hos Haugaland Bilsenter som også selger Jeep, Honda og Fiat. Nå har merket en dedikert forhandler.

– Vi er dedikerte Nissan-folk. Vi har tro på Nissan og tenker Nissan hele dagen. Jeg tror det vil være positivt for kundene, sier Ausland.

Bilsenteret Haugesund kan stille med ekte mosevegg i kundenes sitteområde.

Elbil fenger

To svært viktige modeller har reddet Nissan i Norge de siste årene, og selger fremdeles godt. Nissan Leaf er landets mest solgte elbil, og crossoveren Qashqai har siden lanseringen i 2007 solgt jevnt godt. Begge disse bilene er som pionerer å regne, men spesielt Leaf har fått langt hardere konkurranse fra andre merker siden elbilbølgen begynte å ta av.

– Konkurransen har hardnet – det er det ingen som helst tvil om. Men bilen er priset riktig i forhold til produktet du får. Konkurransen er hard, men vi har et godt produkt til riktig pris, sier Ausland.

Mose i bilbutikk

Mye er gjort i lokalene til bilsenteret som ligger vis a vis eierselskapet Åkra Bil. Deriblant en mosevegg innendørs.

– Det er lagt nye fliser fra bunnen av, det er ny inngangsportalen, det er masse digitalt og vi har en egen mosevegg som vi må vanne. Alt er tilrettelagt for bilsalg, sier Ausland.

Hvordan kom idéen om å ha en mosevegg innendørs?

– Det har med miljø rundt sittegruppen rundt kundene å gjøre. Mosen er grønn – så lenge du vanner den vel og merke – og det skaper ro.