Skjermbilde 2017-03-09 kl. 08.50.41

Nancy Herz: – Derfor er jeg feminist

20-åringen er ikke i tvil om hvorfor hun kaller seg selv for feminist.

Det er snart ett år siden «de skamløse jentene» ble et begrep etter at Nancy Herz fra Haugesund brukte det i et debattinnlegg i Aftenposten. Der skrev hun: «Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå».

– Det siste året har vært helt enormt. Politikere og samfunn har absolutt tatt oss på alvor. De har legitimert kampen vår, sier Herz som nylig mottok Fritts Ords Honnør med Amina Bile og Sofia Srour.

– Ingen kamper er vunnet for godt

Selv om de først og fremst fokuserer æreskultur i minoritetsmiljøer, mener hun at kvinnedagen på ingen måte har utspilt sin rolle blant etniske norske kvinner. Hun er stolt over å kalle seg selv for feminist.

– Vi trenger feminismen. Verden over blir kvinner systematisk undertrykt, diskriminert og fortalt at de ikke er gode nok. Men vi har også likestillingsutfordringer i Norge. Det kan være alt i fra likelønn til at kvinner er i overtall når det gjelder voldtekt. Ingen kamper er vunnet for godt, og ingen er frie før alle er frie, sier Nancy Herz.