SILENCE: Liam Neeson
SILENCE: Liam Neeson

Drømte om å lage film av dette siden 1966

Helt siden første gang Martin Scorsese leste historien har han drømt om å lage film av den. I helga kan du se ‹‹Silence›› på kino.

KINO: Silence er historien om to katolske misjonærer som står ovenfor den ultimate testen av troen sin når de reiser til Japan på leting etter sin savnede mentor, – i en tid da kristendom var bannlyst og misjonærer var høyst uønsket. Kristne som ble tatt sto overfor det ultimate valg: oppgi Kristus ved å spotte ham eller møte en skjebne fylt av frykt, tortur og en uunngåelig smertefull død. Denne historien har Martin Scorsese drømt om å få lage siden han først leste manus i 1966, og nå er den altså her!

Ellers står den franske thrilleren Elle på plakaten. En suksessrik forretningskvinne blir voldtatt i hjemmet sitt av en ukjent inntrenger. En farlig katt-og-mus-lek starter når hun sporer opp gjerningsmannen og bruker et psykologisk maktspill for å sirkle seg inn mot ham.

Det blir mer fransk film. Etter 12 års fravær vender en forfatter tilbake til hjembyen for å fortelle familien at han er døende i ‹‹Det er bare verdens undergang››. Alle ser frem til besøket, men gammelt nag og bitterhet bobler like under overflaten.

Logan, the Wolverine er det avsluttende kapittelet i filmsagaen om en av de største tegneserieheltene noensinne. Her møter vi den Oscar-nominerte Hugh Jackman i den ikoniske rollen som The Wolverine, i en film som er mørkere og råere enn de foregående. Hugh Jackman har innehatt denne rollen 10 (!) ganger, helt siden den første X-Men-filmen kom i 2000.

Få med deg en smakebit av ukas premierer i vinduet over