VIL HELST FJERNE ÅRSAVGIFTEN:  Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonsdirektør i NAF
VIL HELST FJERNE ÅRSAVGIFTEN: Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonsdirektør i NAF

Vil helst fjerne hele årsavgiften

Nå skal du ha fått regningen på årsavgiften. Det er siste gang giroen dumper ned i postkassen din, fra neste år går den inn i ansvarsforsikringen. NAF er positive til det, men ville helst ha fjernet hele avgiften.

BIL: Fra 2018 blir den tradisjonelle vegavgiften/årsavgiften erstattet av en trafikkforsikringsavgift som skal kreves inn av forsikringsselskapet ditt.

– Det er vi positive til. Vi har etterlyst en årsavgift som en kan slippe å betale når en ikke bruker bilen. Det er særlig knyttet til veteranbiler, sommerbiler/cabrioleter eller at en er i utlandet og lar bilen stå en periode, sier kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal, og viser til at denne omleggingen vil gi mulighet for det.

Vil helst fjerne avgiften

Men at NAF er positive er å kanskje å strekke det litt langt, innrømmer kommunikasjonssjefen.

– Vi kan vel si at vi ikke er negative. Vi er ikke glade i årsavgiften, som vi mener ikke har noe annet for seg enn å skaffe inntekter til statskassen, sier Sagedal.

NAF har imidlertid stilt krav til at dette ikke blir dyrere for forbrukeren, og har fått forsikring om at det blir det ikke.

Betal innen fristen

Fristen for å betale årsavgiften er 20. mars. Og her er det ingen nåde om en er for seint ute, det påløper er ekstra gebyr på 250 kroner fra første dag over. En kan heller ikke søke om utsettelse.

Hvis du som NAF tenker at årsavgiften burde avskaffes nytter det lite å klage til Skatteetaten. De gjør nemlig bare jobben med å kreve den inn. Det er politikerne som bestemmer.