Siste:

Fikk ikke departement – men er fornøyd

Det blir ikke noe samlet havdepartement med det første, slik Maritimt Forum har etterspurt. Likevel mener Sverre Meling Jr. at fremleggelsen av regjeringens havstrategi vitner om vilje til satsing.

HAUGESUND: Klokken 12 tirsdag la regjeringen frem historiens første, samlede havstrategi knyttet til bruk av havområdene. I Haugesund ble det gjort i Rederiforeningens lokaler, hvor stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) sto for fremleggelsen.

– 70 prosent av våre eksport-inntekter kommer fra, og 250.000 nordmenn er ansatt i, havrettede næringer. Vi har altså ikke hatt en overordnet strategi for dette. Kanskje har vi tatt sjøen og alt den gir oss litt for gitt? Det kan vi ikke gjøre lenger, sier han.

I september i fjor sendte Maritimt Forum inn et forslag til regjeringen om å opprette et eget havdepartement. Et slikt departement er ikke nevnt i havstrategien, men daglig leder for Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland, Sverre Meling Jr., er likevel fornøyd.

– For oss er det viljen til å ta i bruk det potensialet som ligger i havet som er det viktigste, sier han.

Og den viljen mener han skinner gjennom i dokumentet.

Hele innslaget ser du over.