DEN PLANLAGET DOKKEN: Dokk på Rubbestadneset sett fra øst
DEN PLANLAGET DOKKEN: Dokk på Rubbestadneset sett fra øst

Millionsatsing på Rubbestadneset

UNITECH satser stort i Sunnhordland. I dag ble det klart at selskapet investerer i et forskningssenter og en gedigen dokk på Rubbestadneset.

BØMLO: UNITECH Offshore har vært på jakt etter tomter i Sunnhordland, og landet altså på Rubbestadneset på Bømlo, der dokken skal bygges i samarbeid med LOS Marine. Dokken vil kunne ivareta nær 90 % av behovene skipsflåten har for vedlikehold og reparasjon i tillegg til å være spesialdesignet for nye løsninger for såkalt umbilical-lasting.

Dessuten skal det bygges en ny kabelfabrikk på Rubbestadneset. Per i dag ligger det en kabelfabrikk på Eldøyane på Stord som produserer UNITECH sine kabler. Den skal være i produksjon til den nye fabrikken er oppe og går på Bømlo.

– Satsingen UNITECH gjør her, i en tid der det rår uvisshet og en leter etter hva næringslivet skal bidra med til videreutvikling og vekst, er framtidsrettet og ganske unik. Vi er også godt fornøyde med status så langt, og er glad for den mottakelsen prosjektet har fått hos lokale myndigheter og næringsliv, sier Liv Kari Eskeland, prosjektdirektør i UNITECH, i en pressemelding.

Nye arbeidsplasser

Med den satsingen som nå kommer vil UNITECH kunne etablere mange arbeidsplasser i tilknytning til anlegget på Rubbestadneset, og etter hvert også i Tømmervik som selskapet ser på som et potensielt utviklingsområde. Der er selskapet nå i forhandlinger om etablering. Det kan også være aktuelt å se på andre lokasjoner i Sunnhordland.

– Dette vil være en investering som vil bety svært mye for UNITECH sine forretningsområder, men ikke minst vil det være et stort løft for hele regionen og framtidens forretningsutvikling, sier Bernt Hellesø, daglig leder i UNITECH.

I dag var næringsminister Monica Mæland på besøk hos UNITECH Offshore.