Skjermbilde 2017-01-26 kl. 13.42.59

Blodbanken trenger blodtype 0

Har du blodtype 0 er blodet ditt ønsket av blodbanken akkurat nå.

HAUGESUND: Blodbanken jobber kontinuerlig med å få inn nye blodgivere, men nå er de spesielt på utkikk etter mennesker med blodtype 0 rhesus pluss eller 0 rhesus minus. Det har vært et større forbruk av de blodtypene enn det som er det normale, derfor ønsker blodbanken å fylle opp lageret sitt.

– Det er for at vi skal ha den rette beredskapen. Vi er forpliktet til å ha et visst lager, sier Svein Morten Lervik, funksjonsleder for blodbanken, Helse Fonna.

Det er altså ingen krise, men skulle det oppstå en skal blodbanken alltid ha en buffer som skal hindre blodmangel.

Takknemlige for bidrag

Ved blodbanken er de som alltid synlig takknemlige for alle som kommer og gir blod. Du setter av en halvtimes tid et par ganger i året, sitter i en god stol og får en liten gave med deg hjem.

– Ja, vi er takknemlige for alle som har mulighet til å gi blod. Vi oppfordrer også alle som får tilsendt timer å bekrefte om de kan komme eller melde avbud, så vi får tildelt de ledige timene til andre eventuelt, sier Lervik.

Blodbanken tar nå kontakt med blodgiverne i systemet med blodtype 0. Blodtype 0 kan for øvrig gis til mennesker med alle blodtyper.