Eirik Børseth Frp

Frp-politiker støtter Trump: – Han gir nytt håp for fremtiden

Eirik Thorsen Børseth (22) er den eneste som står fram som Trump-tilhenger i Haugesund bystyre. Frp-politikeren håper USAs nye president vil skape en mer samlet nasjon. 

HAUGESUND: – Jeg har under valgkampen vært usikker på hvem som burde bli president, men nå er glad for at Trump vant over Clinton. Det skal bli veldig spennende å se hva han får til, sier forteller Eirik Thorsen Børseth.

– Kan du forstå at folk er skeptiske til Donald Trump? 

– Ja, det gjør jeg. Jeg tar selv sterkt avstand fra ting han for eksempel har sagt om kvinner. Jeg støtter han ikke i alle de skarpe uttalelsene, men politikken som ligger i bunn. Jeg mener folk bør gi han en sjanse. Norske mediers dekning av den amerikanske politikken har til tider vært enveiskjørt. Donald Trumps sjokkerende uttalelser har fått bred omtale, mens Hillary Clinton har sluppet altfor billig unna. Hun hadde kanskje blitt en helt ok president, men jeg tror Trump har størst sjanse til å faktisk utgjøre en forskjell.

Kjenner seg igjen

Noe av årsaken til at 22-åringen sympatiserer med Trump, er fordi han selv kjenner seg litt igjen. Han er vant til å stå frem med upopulære meninger.

– Jeg liker Trump fordi han er underdogen, og her kjenner jeg meg litt igjen. I løpet av min korte tid som politiker har jeg flere ganger blitt stemplet for idiot for at jeg for eksempel vil legalisere narkotika eller hjelpe flyktninger i nærområdet fremfor å ta dem inn i landet, sier han.

Enig med Trump om islam

Men muren som Trump vil bygge mot Mexico og som er en hans hovedkamper, er Børseth uenig i.

– USA må selvsagt gjøre noe med den ulovlige innvandringen, men jeg tror ikke det vil være noen god idé å bygge en mur, sier han.

Donalds Trumps forhold til islam, er derimot noe Børseth har sansen for.

– Vi skal selvsagt ikke skjære alle muslimer over en kam, men når det kommer til ekstrem islam har Trump en klar røst. Jeg er helt enig at vi må bli kvitt alle terrorister fra jordas overflate. Når vi ser hva verden står overfor trenger flere politikere som er tøffe. Jeg håper Trumps politikk vil skape en mer samlet nasjon. Han har snakket om ting som vanlige mennesker er opptatt av og det skaper nytt håp for fremtiden, sier Eirik Thorsen Børseth.