IMG_1056

Haugesunder midt i radiorevolusjonen

I forbindelse med slukkingen av FM-nettet lanseres det i disse dager en rekke nye radiokanaler på DAB. Haugesunderen Arne Sandvik er kanalsjef for to av dem, Radio Vinyl og Norsk Pop.

RADIO: -Jeg har aldri hatt det så morsomt på jobb som jeg har det nå for tiden, sier han og gliser. De to kanalene som man kan få inn over hele Norge ble lansert denne uken. Radio Vinyl skal spille den beste musikken fra 50, 60 og 70-tallet mens Norsk Pop vier seg til norsk musikk. Og det er ikke akkurat noviser han har fått med seg på laget.

-I en alder av 76 gjør legenden Vidar Lønn-Arnesen radiocomeback på Vinyl. Jeg fikk helt frysninger første gangen jeg hørte hans ikoniske stemme over eteren denne uken, sier Sandvik i en pressemelding fra Bauer Media.

Også Leif Erik Forberg blir å sitte bak mikrofonen. På Norsk Pop blir det en programleder som i likhet med Sandvik har sterke bånd til Haugalandet.

-Vi er så heldige at Hanne Sørvaag har takket ja til å lede «Hannes Helg» på kanalen. Med mamma fra Karmøy og pappa fra Haugesund må jo bare det bli bra, tror han.

Hanne Sørvaag

Lang fartstid i eteren

Arne har jobbet med radio helt siden han som 19-åring ble tatt inn under Sigmund Hansens vinger i Radio 102. Senere har det blitt NRK Rogaland, P4, TVNorge, Dagsnytt og Radio Norge på haugesunderen. Han skjønner at overgangen til DAB kan være litt stress for mange.

Men tilbudet til lytterne blir mye bedre. Der man bare har plass til fem rikskanaler på FM-nettet er det plass til 30 på DAB. Da vil alle finne noe de liker, tror Sandvik.

Det er Bauer Media, som også står bak Radio Norge, som står bak både Radio Vinyl og Norsk Pop.

Slukkingen av FM-nettet er alt i gang. 11.januar ble senderne i Nordland skrudd av. For Haugesund sin del starter slokkingen av FM-nettet 21.juni. NRKs kanaler tas bort først så kommer de kommersielle etter litt senere.