kirken_bymisjon_002

Mange vil ha flasker med mening

Kolleksjonen Dråpe laget av rusavhengige solgte ut på en eneste dag før jul. Nå står folk i kø for å kjøpe de nygamle karaflene.

HAUGESUND: Kolleksjonen består av vaser, karafler og glass laget av tomme vinflasker som brukerne som jobber for «I Jobb Haugesund» samler inn til resirkulering. Like før jul ble kolleksjonen presentert, og allerede samme dag ble alt utsolgt.

– Ja, vi solgte faktisk alt ut på lanseringsdagen, og vi er fremdeles utsolgt, sier Mercedes Aarvik som er leder for «I Jobb Haugesund».

Men produksjonen av nye karafler er i full gang, og nå i januar kommer ansatte i et Stavangerfirma til å få produkter fra Dråpe i en forsinket julegave.

– Vi klarte ikke å levere alle firmagaver i tide pga stor etterspørsel, så det kan være lurt å være tidlig ute før neste jul, smiler Aarvik, men er rask å legge til.

– Eller før påske eller bursdager. Dette er gaver som passer hele året, og før sommeren kan vi tenke alternativt i lysere farger for eksempel.

Meningsfull resirkulering

At det er tomme vinflasker som blir resirkulert er tilfeldig, Kirkens Bymisjon har fokus på miljøaspektet og at det er flasker som skal kastes som blir hentet.

– Jeg synes det er fint at noe som egentlig skulle ha blitt kastet kan lages om til en vakker vase, sier Aarvik.

Per i dag er det bestilt om lag 50 karafler til folk som står på venteliste. Aarvik håper kolleksjonen blir en suksess.

– Jo flere vi selge, desto flere kan vi få ut i jobb med dette. Vi ser at brukerne føler en mestring og tenker: «Dette har jeg laget helt fra, og det selger»!