Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Fem profiler om det nye året

Vi har snakket med fem lokale profiler om deres høydepunkter, lavmål og tanker om 2016, håp for 2017 og eventuelle nyttårsforsett. Vi kan røpe at samtlige har nevnt fysisk aktivitet på sistnevnte.
Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Susan Borg, politiker (FrP)

– Hva er høydepunktene fra året?

– Ja, da må jeg jaggu meg tenke, for det har vært et grusomt år, men det er mer på det private.
Hvis du tenker politisk, så er jeg voldsomt glad for at vi har fått gjennom mye av FRP sin politikk, og at det nytter med FRP i regjering. Det synes jeg er veldig positivt. Lokalt så går det bra med Karmøy kommune, og ting går oppover med tanke på næringslivet. Det er et lys i tunnelen.

– Hva var lavmålet?

– Det har vært sykdom i familien og prolaps i ryggen og «you name it» på meg selv. Det har vært mye sykdom dette året, så nå kan det bare gå en vei i 2017. Nå har jeg store forhåpninger om at 2017 blir mye bedre enn det 2016 var.

– Hvordan feirer du nyttår?

Jeg skal ha foreldre og familie her. Feire at yngstemann, som fyller 23 år på nyttårsaften, blir feiret. Nå er alt på hodet her for å få ting på plass. Det blir veldig kjekt.

– Hva er dine håp for 2017?

Jeg håper å få mer tid til venner og andre ting enn det jeg har fått tid til i 2016.

– Har du noen nyttårsforsett?

– Nei, jeg klarer aldri å holde dem uansett. I år som i fjor som i forfjor så har jeg håp om å kanskje få tid til å trene litt. Jeg er kommet i den alderen der jeg kanskje må begynne med slikt. Jeg fikk pulsklokke til jul, så det blir interessant å prøve den ut.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Privat

Foto: Privat

Geir Kåre Nyland, MMA-utøver

– Hvordan vil du summere ditt 2016?

– For meg har det vært MMA-senteret som har vokst så utrolig mye. Jeg har truffet mange kjekke folk – det har blitt et godt miljø – og kampsporten i Haugesund har vokst veldig. Jeg har hatt flere kamper, fått gode erfaringer ogreist mye. Sønnen min gjør det bra på skolen. Det har vært et kjempegodt år.

– Noen lavmål?

– Jeg skadet korsbåndet i VM. Det er en av tingene som er negativt. Det har vært veldig dumt, jeg har vært «on a roll», jeg hadde tenkt å gå profesjonelt etter VM, men skadet meg og kunne ikke fortsette. Men det kommer alltid noe godt ut av det. Jeg har trent veldig mye annerledes enn jeg har gjort. Planen i 2017 er å komme sterkt tilbake. Ikke bare som vanlig, men slippe en bombe og bli lagt merke til.

– Hvordan feirer du nyttår?

– Jeg har ikke sønnen min nå i jula, så jeg benyttet anledningen til å reise bort. Jeg bestilte tur to dager før, og nå er jeg i Dubai. Jeg reiste alene, men ble invitert av noen spanjoler på nyttårsfeiring. Der er jeg nå. Først skal jeg spise og hygge meg med dem, deretter skal vi til byen. Det skal visstnok være ekstremt kult fyrverkeri her i Dubai.

– Har du noen nyttårsforsett?

– Jeg vil lese flere bøker. Én person kan dele livserfaringen sin – årevis med studier og kunnskap – og du kan sluke det på noen få dager. Jeg vil også reise litt, vokse som person. Men først og fremst vil jeg bli en bedre fighter.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Petter Steen Jr., politiker (H)

– Hva er ditt høydepunkt fra 2016?

– Høydepunktet må være at jeg fikk gitt ut boka mi.

– Hva er lavmålet?

– Jeg er skuffet over Brexit og Trump-seier. Det er mange dårlige nyheter, både terror og uro i verden. For meg og familien har det vært et godt år, men for verden har det ikke vært det. Det har vært et år med mye dramatikk.

– Hvordan feirer du nyttårsaften?

– Stille og rolig som vanlig. Gode venner, god mat på bordet. Fred og hygge her helt nord i Haugesund.

– Hvilke håp har du for 2017?

– Jeg håper at ting normaliserer seg, og at verden kommer inn i et rettere spor. Jeg håper at alt går fint med den lille familien vår. At alle tre jentene våre får et fint år, og at vi får det fredelig og godt i 2017.

– Har du noen nyttårsforsett?

– Jeg skal prøve å bli flinkere til å gå tur. Jeg fyller 55 år i 2017, så jeg må bli litt flinkere til å bevege meg enn jeg har vært de siste årene.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Johnny Angelund, festivalsjef for Karmøygeddon

Hvordan har ditt 2016 vært?

– Personlig har jeg hatt et godt år. Jeg begynte i ny jobb på Flytten – mye arbeid, men spennende tider. Det har vært veldig kjekt å jobbe litt med musikken også, og ikke bare jobbe som frivillig. Jeg jobber fremdeles i halv stilling i barnehagen, og trives godt med det.

Hva er høydepunktene?

– Karmøygeddon 2016. Det var helt fantastisk. Det var rekord på alle måter, både oppmøte og omsetning.

Noen lavmål?

– Lemmy døde. Det var ikke et sjokk, men det var litt tragisk. En du har vokst opp med, alltid vært en av heltene innen musikken. Innser at alle ikke vare for evig selv om du skulle trodd det.

Hvordan feirer du nyttår?

– I kveld blir det rolig med familien. Eldstedatter er for tiden hjemme fra skolen. Blir oss pluss noe familie utenom. Det gleder jeg meg til.

Hvilke håp har du for 2017?

– Jeg har et stort håp om at det kommer til å bli vel så bra som 2016 var. 2016 har vært ett av de beste konsertårene i Haugesunds historie. Jeg tror og håper at det kommer til å fortsette den veien i 2017. Jeg har store forhåpninger til Karmøygeddon 2017 som begynner å se veldig bra ut.

Har du noen nyttårsforsett?

– Det er vel det samme alle har, å få begynt å trene litt. Jeg satt mye i 2016 på grunn av kneoperasjon. Nå har jeg ingen unnskyldinger lenger, så nå er det på tide å komme seg opp fra kontorstolen litt.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Nancy Herz (samfunnsdebattant)

– Hvordan har ditt 2016 vært?

– 2016 har vært et veldig spennende år. Det har vært både store oppturer og store nedturer. Privat har året bragt med seg mange nye spennende erfaringer. Jeg har fått muligheten til å engasjere meg for jenter i kampen mot skam, og jeg har hatt mange muligheter jeg ikke skulle vært foruten.

– Har du et høydepunkt for 2016?

– Det må ha vært når jeg var med og arrangerte «Skamløs dag» på stortinget med Hadia Tajik og flere. Vi fikk samlet mange jenter med minoritetsbakgrunn på et lukket møte i etterkant for å snakke om utfordringer og løsninger. Det er et høydepunkt for meg.

– Hva med lavmål?

– Jeg har som de fleste andre blitt påvirket av alt det andre som har skjedd i verden. Det er et lavmål. Det er så lett å se vekk fra det gode og bare fokusere på alt det vonde. Det har ikke påvirket meg rent fysisk, men mentalt har det gjort et inntrykk.

– Hva er dine planer for nyttårsaften?

– Jeg skal feire nyttår med familien min. Det blir veldig hyggelig og veldig rolig med god mat og drikke. Det er veldig deilig å være hjemme i Haugesund og kunne slappe litt av.

– Håp for 2017?

– Privat tenker jeg at mitt håp er at jeg får muligheten til å fortsette å engasjere meg. Fortsette å gjøre en forskjell og å bry meg for andre mennesker. Jeg håper vi blir litt mer solidariske og står litt mer sammen.

– Har du noen nyttårsforsett?

– Haha, det har jeg jo. Jeg skal trene, skikkelig. Jeg begynte å trene i høst, så jeg skal fortsette der. Jeg skal prøve å gjøre det bra på jusstudiene mine. I tillegg skal jeg ta muligheter og gjøre det beste utav dem.