Bjørn André Widvey forbereder dagens sending.
Bjørn André Widvey forbereder dagens sending.

Slutter i TV Haugaland

Etter 11 år i tjeneste slutter redaksjonsleder Bjørn André Widvey i TV Haugaland og Hnytt. Han går over i ny jobb på Universitetet i Bergen 1. april.

FOLK: Widvey startet sin karriere i TV Haugaland i 2005, og kom da fra en frilanstilværelse som skuespiller. Etter 11 år i TV Haugaland går Widvey nå inn i en stilling som konsulent ved arkivet hos UiB.

Slik summerer han sin tid i TV Haugaland.

– Det har vært veldig travelt, men veldig lærerikt. Ingen dager i TV Haugaland er like. Min kjepphest i alle disse årene har vært at vi skal bli bedre og mer profesjonelle på alle nivåer. Det føler jeg vi har klart på de aller fleste nivåer, sier Widvey.

Han vil fortsette som redaksjonsleder ut mars 2017, og tiltrer sin nye jobb 1. april.

– Jeg er 41 år. Hvis jeg skal gjøre noe annet i livet må jeg gjøre det nå, sier Widvey.

– Hva har vært det beste med jobben i TV Haugaland?

– I løpet av disse årene har jeg vært absolutt alle steder på Haugalandet. Alle bygder, alle sjøsteder, alle fjell. Alt. Det er en utrolig rikdom å bli kjent med lokalområdet på denne måten. I tillegg har du menneskene. Det er folk som vil noe, kan noe og ønsker å utrette noe overalt. Det er et enormt privilegium å få lov til å være med på, sier Widvey.

Ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik har forståelse for valget, men synes at det er svært trist å miste en så kjær og dyktig kollega.

– Bjørn André har jobbet hos oss i 11 år og har virkelig satt positive spor etter seg både i redaksjonen og ute blant seere og lesere, sier Merkesvik.