presse

To verdenspremierer i Vår Frelsers

Alf Wilhelm Lundberg, kunstnerisk leder i Akustiske Landskap, - internasjonal gitarfestival - inviterer nok en gang til musikalske opplevelser, denne gangen i Vår Frelsers Kirke, der det lørdag kveld framføres hele to verdenspremierer.

HAUGESUND: Den første verdenspremieren bærer tittelen ”Classical Music Reloaded” og aktørene er den kritikerroste Haugesunds-trioen Norchestra. Trioen improviserer over mange av de største komponistene fra musikkhistorien som Bach, Mozart, Beethoven, Grieg og Satie med de unike instrumentene Viola Da Gamba og 8-strengs Brahms gitar.

Utforsker lyd i bevegelse

Den andre premieren er en Surround konsert med Alf Wilhelm Lundberg på 8-strengs Brahms gitar. Med effekter, sampler, surroundpanner og helt nye komposisjoner utforsker Lundberg lyd i bevegelse hvor effekter, loops og klanger organisk flytter seg rundt i rommet i 4.0 surround. Lundberg tar for tiden en mastergrad i solokonserter på 8-strengs Brahms gitar ved Institutt for Musikk, NTNU, parallelt med en mastergrad i barokk-improvisasjon med spellemannsvinner i klassisk musikk i år, Rolf Lislevand ved Universitetet i Agder.

Det tredje innslaget denne kvelden er bømlingen Rey Larsen, som spiller sanger fra sin siste plate «In the Spirit of Robin Hood» i tillegg til egne arrangement av et knippe julesanger.

På øverste hylle

Lundberg ønsker velkommen til en en begivenhetsrik kveld med hele to verdenspremierer, utøvere på øverste hylle og live-surround-konsert i Haugesund for første gang i historien. Han forteller at det i dag er Steven Wilson som er mest kjent for sine konserter i kvadrofonisk Surround eller 4.0 surround, men det første bandet som gjorde en plate i 4.0 surround eller kvadrofonisk surround var faktisk Pink Floyd på 70-tallet.