FLYVEREN: Motets kraft utfordrer tyngdekraften på denne nye forestillingene til Cirkus Cirkör . På bildet: Anton Graf.
FLYVEREN: Motets kraft utfordrer tyngdekraften på denne nye forestillingene til Cirkus Cirkör . På bildet: Anton Graf.

Enestående sirkuspoesi til Festiviteten

–Endelig kan jeg bekrefte at verdenskjente Cirkus Cirkör kommer til Festiviteten med nysirkusforestillingen «Limits», sier Tom Erik Antonsen. Den setter på dagsorden en av det største menneskelige krisene i verden det siste året.

HAUGESUND: 
–Enestående sirkuspoesi, skrev Svenska Dagbladet om denne forestillingen da de omtalte urpremieren i Stockholm. Også avisa Expressen var blant dem som lot seg begeistre:

–Metaforene regner over poetisk, rikt, alvorlig, men underholdende nysirkus.

Gjennom dans, akrobatikk og musikk kommenterer Circus Cirkör den pågående flyktningskrisen.

–Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne, skrev en begeistret Margareta Sörenson i Expressen. Forestillingen kjøres i Festiviteten i Haugesund den 2. mai og er en av vårens storsatsinger for teater- og konserthuset.

Utfordrer tyngdekraften

Et av kjennetegnene for nysirkus at akrobatene ikke er sikret. Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til andre akrobater.

– Trots att jag tränar varje dag så skulle jag säga att det fysiska bara är tjugo procent. Åttio procent handlar om att jobba med det mentala … alla hjärnspöken, rädslan, osäkerheten, kontrollbehovet … , sier en av aktørene, Saara Ahola.

Forestillingen handler om styrke, presisjon og smidighet, men også om tillit og samhold:

–I vår parakrobatik är jag flygaren, när jag är i luften måste jag kämpa mot kroppens vilja att hitta balansen. Jag måste låta Peter vara min balans, annars faller vi båda. Min största utmaning är att helt släppa kontrollen och lita på Peter, uttaler Saara.

På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet. Langs den slakke linen denne gang passerer tematisk en verden av flukt, migrasjon og nye grenser – samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser naturlig nok også setter tema.

Akrobatene

Hovedaktører i forestillingen er Saara Ahola (akrobatikk og luftakrobatikk),
Anton Graaf (akrobatikk og springbrett),
Einar Kling-Odencrants (akrobatikk og springbrett),
Manda Rydman (luftakrobatikk og kautschuk),
Peter Åberg (akrobatikk og sjonglering). Musikere er 
Samuel Andersson/Thea Åslund og Qutaiba Aldahwa, Javid Heidari fortellerstemmer. 

Regi og idé har Tilde Björfors.

FLYVEREN: Motets kraft utfordrer tyngdekraften på denne nye forestillingene til Cirkus Cirkör . På bildet: Anton Graf.

FLYVEREN: Motets kraft utfordrer tyngdekraften på denne nye forestillingene til Cirkus Cirkör . På bildet: Anton Graf.