POPULÆRT TILBUD: Torbjørg Kyvik synes det er veldig hyggelig med den store interessen for Julesildverkstedet i Haugesund lørdag.
POPULÆRT TILBUD: Torbjørg Kyvik synes det er veldig hyggelig med den store interessen for Julesildverkstedet i Haugesund lørdag.

– Beklager folkens, det er fullt!

Julesildverkstedet på Karmsund videregående skole i Haugesund har blitt kjempepopulært. Torbjørg Frette Kyvik sier til Hnytt at kapasiteten kommende lørdag så å si er sprengt.

JULEFORBEREDELSER: –Vi har et tak på 135 deltakere og per torsdag har 124 meldt seg på. Interessen for julesildverkstedet vårt er rett og slett fantastisk, sier Kyvik, daglig leder hos sildetilvirker H.J. Kyvik på Hasseløy. Lørdag arrangerer bedriften og Kokkenes Mesterlaug Haugalandet for fjerde gang verkstedet der folk kan få kyndig veiledning i å komponere velsmakende silderetter til julemåltidene. I år er det rømmesild og akevittsild som står på dagsordenen på kjøkkenet til Restaurant og matfag på Karmsund videregående skole på Salhusveien. Deltakerne tas inn i fire puljer med en times mellomrom fra klokka elleve. Seks kokker står for veiledningen.

Kalendergave

Torbjørg Frette Kyvik forteller at av de påmeldte er det 30 barn som følger foreldrene eller besteforeldrene. Noen av ungene har faktisk fått julesildverkstedet som kalendergave.

–Det er veldig hyggelig for oss som jobber i bransjen, at de oppvoksende slekter blir vant med denne sunne sjømaten, sier hun. Fra tidligere års julesildverksteder er erfaringen at flere av deltakerne kommer fordi de ønsker å bli introdusert for sild for første gang. Andre kommer rett og slett fordi de vil lære noe nytt.

–Hvordan har dere klart å fylle opp med deltakere uten å annonsere, spør vi.

Torbjørg Frette Kyvik ser overrasket på bladfyken og svarer kjapt:

–Du burde jo vite alt om hvordan sosiale medier fungerer. Facebook er en utmerket kommunikasjonskanal, smiler hun ertent. Hun legger forresten til at femtilappen som de voksne betaler for å delta, går uavkortet til Kirkens Bymisjon Haugalandet.