Edda Kino vant kategorien mellomstor kino. Foto: Sigurd Moe Hetland
Edda Kino vant kategorien mellomstor kino. Foto: Sigurd Moe Hetland

Edda kåret til årets kino

Under kinobransjens julebord mandag ble Edda Kino kåret til årets kino i sin klasse.

KINO: I kategorien mellomstor kino – som innebærer mellom 100 000 og 200 000 besøk hvert år – stakk Edda Kino av med seieren. Begrunnelsen

– Har vinnerkinoen hatt en imponerende mengde morsomme aktiviteter, både gjengangerne og nyheter, men felles for alle er at de knyttes til filmer som går og filmer som kommer. Derfor kunne publikum delta på Snekker Andersens rebusløp, Hakkebakkeskogens hinder-løype, Trolls Disco, Mikkels pølsebod, finn og snap fabeldyr, mm. 28 filmer på 31 visninger, skriver Film & Kino i en pressemelding.

– Når alle disse aktivitetene, og mange flere, også fører til en solid besøksøkning med hele 30%, er vinneren opplagt. Ikke bare startet de Den store kinodagen, de slår resten av landet med 30 årsjubileet i år, men resten av landet feirer 30-års jubileum neste år.