skjermbilde-2016-11-24-kl-12-37-00

Veslemøy og Veslefrikk får slippe

Siw Irene Bogshamn har vært bonde på Hagland siden 1996. De aller fleste av villsauene som livnærer seg på lyng, urter, tang og blomster ender som velduftende og godt smakende julemat. Men alelammene de skal aldri slaktes.

VILLMAT:  Du får jo et spesielt forhold til de lammene du har gitt flaske innrømmer Siw. De er også mindre skvetne enn sine helt ville søsken, men dermed også helt uforvarende om hva som er farlig og ikke. De får en helt spesiell plass i mitt bondehjerte.

Det har også de vel 100 andre voksne villsauene og de ca. 35 lammene. Dyrene går ute året rundt, spiser av naturens matfat, og ender opp med en helt unik smak med hint av både tang, urter og flerårige grasvekster.

Et naturlig valg

Siw var aldri i tvil om at hun skulle ta over gården som har vært i familien siden 1700-tallet.

– Jeg er opptatt av å ta vare på historien og tradisjonen gården gir med drive den i samråd med naturen, en balansert drift og uttak av ressurser på en balansert måte. Ikke bare for oss men også for kommende generasjoner.

Se mer fra gården på Hagland og bli med på beite til villsauene i vinduet over.