Til venstre: Gudmund Killi, styreleder SYSCO, Harald von Heyden, Agder Energi Venture
Til venstre: Gudmund Killi, styreleder SYSCO, Harald von Heyden, Agder Energi Venture

SYSCO ekspanderer videre – kjøper Data Science selskap

Med ny hovedeier ombord satser Sysco og Frank Vikingstad på fortsatt vekst. I dag ble det klart at selskapet kjøper alle aksjene i Enfo Analytics AS fra Agder Energi Venture.

EIERSKAP: Sysco holder i dag på med et digitaliseringsprosjekt for den norske kraftbransjen der selskapet leverer løsninger som vil gi strømleverandørene muligheten til å gi kundene en bedre og utvidet digital tjeneste. Blant annet vil selskapene automatisk kunne lese av strømmen gjennom nye moderne strømmålere.

– SYSCO ønsker å ta en enda tydeligere posisjon i digitaliseringen av kraftbransjen. Behovet for ny kompetanse innenfor områdene Big Data, Internet of Things og kunstig intelligens er stort. I dag er situasjonen litt at «alle snakker om det, ingen vet helt hva det er, sier administrerende direktør i Sysco, Frank Vikingstad

Frank Vikingstad solgte seg i sommer ned i selskapet og Investeringsselskapet Credo Partners gikk inn som hovedeier i Sysco med 60 prosent av aksjene. Sysco har kontor både i Danmark og Sverige, samt flere steder i Norge

– De ansatte i Enfo Analytics vil bli en del av SYSCO sitt kontor på Lysaker. Her vil de danne grunnlaget for en ny «Data Science»-avdeling som sammen med våre tekniske fagenheter kommer til å fokusere tungt fremover på å forenkle, automatisere og innovere hverdagen til våre kunder.