Et av DeepOceans kabelskip. Illistrasjon: DeepOcean Group.
Et av DeepOceans kabelskip. Illistrasjon: DeepOcean Group.

DeepOcean henter 640 millioner kroner

Undervannsspesialist DeepOcean i Haugesund får ny hovedeier. Samtidig styrker selskapet egenkapitalen med 75 millioner dollar, rundt 640 millioner kroner.

OLJE/GASS: Det er det svensk-tyske gigantfondet Triton som går inn på eiersiden i firmaet.

– Installerte undervannsinstallasjoner eldes og behovet for nye øker. Det underliggende markedet vil være derVi ønsker å bruke dette markedet til å posisjonere Triton for oppturen. Vi har et fond på 3,5 milliarder euro og har mer tørt krutt å bruke på ytterligere oppkjøp, sier Fredrik Brynildsen, som leder Triton i Norge til Dagens Næringsliv.

DeepOcean er bare et av flere norske selskaper som har merket oljenedturen i Norge. Selskapet har likevel sluppet billigere unna enn mange andre, mye på grunn av selskapets relativt store omsetning knyttet til installasjon av vindparker og undersjøisk vedlikehold av disse.

I følge DN er rundt 30 prosent av selskapets omsetning knyttet til fornybar energi sånn som vindkraft.