ms-sunnhordland

Dette kan bli Stords nye turistmagnet

Etter kun tre uker til kai har over 2000 personer tatt turen innom M/S Sunnhordland, som har funnet tilbake til sin gamle havn. Trolig er det bare begynnelsen på hva som venter.

STORD: Mottakelsen blant stordabuen har vært enorm etter at det over 70 år gamle skipet vendte tilbake til Stord i begynnelsen av måneden, takket være lokale entusiaster.

Fjordcruise

Nå har både mannskapet og næringslivet på Stord begynt å legge planer for hvordan suksessen kan utvikles videre.

Med M/S Sunnhordland i front vil daglig leder Sigbjørn Framnes lage en lokal variant av den populære fjordcruise-turismen i Sognefjorden.

– Det er et hårete mål, men vi har så mye å tilby i Sunnhordland at det bør være mulig å få til. Det første vi nå gjør er at turismen i Sunnhordland skal samles til en konferanse ombord på båten denne måneden, forteller Framnes.

Ønsker samarbeid

Med både restaurantvirksomhet og julebord kan det stilles spørsmål ved om skipet utgjør en trussel mot allerede etablerte aktører på Stord.

Hotelldirektør Martin Tveita ved Stord Hotell erkjenner at M/S Sunnhordland er i direkte konkurranse om de lokale julebordskundene. Han mener til gjengjeld at skipet tilføyer Stord mye positivt.

– Dette vil være et bra tilskudd, ikke minst på sommerstid med tanke på norske og utenlandske turister. Det er flott innover i fjordene, og våre gjester vil da kunne dra ut i båt. Jeg er innstilt på samarbeid, sier Tveita.

Binder sammen

Han får støtte av Anne-Grete Sandtorv i Stord Næringsråd, som først og fremst ser de positive sidene ved skipets tilstedeværelse i havna.

– Vi planlegger allerede neste år å bruke den til Stordkonferansen. Ser man historisk på det, har også båten betydd mye for å binde Sunnhordland sammen og tettere til Bergen. Dette er ofte tema for næringslivet når vi snakker om hva som er viktig, sier Sandtorv.

Hele innslaget ser du i vinduet over.