skjermbilde-2016-10-27-kl-17-29-46

Lærlinger i intens kokkekamp

Et av lærlingelagene fra Scandic Maritim i Haugesund tilberedte det beste tre retters måltidet for seks personer. Clive Valdez og Paul Steinar Dalaker fikk applaus på kjøkkenet til Karmsund vgs i dag sammen med sin lagleder Tore Stalsberg.

KOKKEKAMP: Torsdag var det nok en gang intenst konkurransekjør mellom lokale kokkelærlinger. Haugalandscup 2016 ble arrangert på Karmsund videregående skole av Kokkenes Mesterlaug Haugalandet. På fire timer skulle fire lag tilberede hvert sitt tre retters måltid for seks personer. Da de ankom det store kjøkkenet på Karmsund vgs torsdag fikk de utlevert tre kasser med frukt/grønnsaker, meierivarer/egg og tørrvarer. Forretten skulle ha basis i rødbet, gulbet og chioggiabet. Hovedretten var lammesadel med pommes duphine som potetgarnityr og desserten skulle være basert på sjokolade, pære og et valgfritt bakverk.

Hektiske minutter

Det var hektiske minutter før leveringene skulle skje. Plassdommer Anne Kristin Bakkevik fulgte arbeidet i kjøkkenet grundig og på dommerrommet satt hoveddommer Audun Aase, klar for streng juryering. På tilskuerbenk satt flere medelever og gjester som fulgte kokkelærlingenes arbeid fra rett til rett.

Vinnerne av cup’en ble som nevnt Clive Valdez og Paul Steinar Dalaker, som utgjorde et av lærlingelagene fra Scandic Maritim. På andreplassen kom laget fra Lothes Mat & Vinhus, Klaudia Sikora og Aleksander Sørdal med Roger Veland som lagleder.

Se videoreportasje øverst.