trolls

Vet du hva som har premiere i helgen?

Om du ikke er allerede oppdatert på hva kino-lerretet kan lokke med i helgen, får du en oversikt over noen av filmene her.

KINO:

I ”Oasis-supersonic” ( 9 år)Hele historien, fortalt av Oasis-medlemmene selv gjennom originale intervjuer og tidligere uutgitt arkivmateriale. Her får vi være med på reisen fra Oasis var et usignert kjellerband til de spilte for en kvart million mennesker kun 3 år etter.

”Ikke kall meg sønn” (12 år) følger Pierre (17) som er en gatesmart gutt. Han spiller i band, sjekker opp damer og i hemmelighet kler han seg i jenteklær. Helt siden faren døde har moren skjemt bort både han og lillesøsteren.

En dag banker politiet på døra og forteller at han ble stjålet fra sykehuset som nyfødt.

Etter en DNA-test blir det han trodde var hans mor arrestert. Pierre blir tvunget til å bli kjent med en ny familie, nytt sted, ny skole og til og med sitt nye navn, Felipe.

”Masterminds” (12 år) er basert på den sanne historien om den usannsynlige antihelten David Ghantt . Filmen følger serien av uheldige og spinnville hendelser mens han utfører et av de største ranene i Amerikansk historie.

Problemene begynner i det David, en betrodd verditransportør for Loomis Fargo, faller for den tiltrekkende vakten og kollegaen Kelly Campbell. Etter at hun slutter i jobben overtaler Kelly, egget frem av småtyven Steve Chambers , David til å rane selskapets hvelv i Charlotte, North Carolina.

David raner hvelvet, og fyller opp en van med over 17 millioner dollar i cash. Han leverer pengene til Chambers gjeng, og flykter så til Mexico for å gå i dekning mens FBI leter etter den skyldige.

I den fargesprakende familiekomedien ”Trolls” (tillat for alle) får vi endelig bli bedre kjent med Trollenes verden! De kjenner ingen grenser for deres optimisme og positivitet, og deres hverdag består av sang og dans. Deres rake motsetninger er de pessimistiske Bergenserne, -det eneste som gjør dem lykkelig er når det er Troll på menyen.

Sentaro i filmen ”Under kirsebærtrærne” (tillatt for alle) jobber lange dager i den lille matboden sin hvor han lager og selger dorayaki, en liten pannekake med fyll laget av søte, røde azuki-bønner, kalt «an» på japansk.

Hverdagen hans blir snudd på hodet når 76 år gamle Tokue insisterer på å jobbe sammen med ham. Sentaro er først svært motvillig, men Tokue klarer etter hvert å overbevise ham med et hjemmelaget bønnefyll som er helt ulikt alt annet han har smakt. Pannekake-boden blir enormt populær og salget skyter i været. Det skal imidlertid vise seg at de begge bærer på en hemmelighet.

Storfilm-premiere

Denne helgen har også den foreløpig siste filmen i serien som begynte med «Da Vinci koden» og som ble fulgt opp av «Engler og demoner» premiere:

Tom Hanks er tilbake som gåteknekkeren Robert Langdon i ”Inferno” (15 år) den tredje filmatiseringen av Dan Browns spenningsromaner. Landon våkner opp med hukommelsestap på et sykehus i Roma, etter å ha vært utsatt for et attentat. Mens han forsøker å nøste opp i hva som har skjedd, kommer han på sporet av en eksentrisk vitenskapsmann som har planet om å utrydde halve Jordens befolkning med et virus.