skjermbilde-2016-10-03-kl-15-23-47

Drar til Kina for å la seg inspirere

Ti elever og tre lærere fra kokk/servitør og matfag-linjene på Karmsund videregående skole i Haugesund reiser tirsdag til Kina for å lære mer om kinesisk kokekunst. Med i reisefølget blir også ”seniorstudentene” Kristian Eidesvik og Tor Kyvik.

UTDANNING: En gruppe kinesiske kokker og matfolk besøkte midtveis i august Haugesund, Vertskap var Kokkenes Mesterlaug Haugalandet og kokk-/servitør og matfag-linja på Karmsund videregående skole. De var godt synlige på Verdens største Sildebord i Haraldsgata og noen dager seinere inviterte de til kinesisk buffet på skolen. Skolen – med avdelingsleder Rolf J. Sjøen i spissen – benyttet anledningen til å fortelle at de var i ferd med å starte opp et pilotprosjekt sammen med en kokkeskole i Beijing.

DE GLEDER SEG! Reiseklare elever på vei til Beijing tirsdag: fra venstre Kristine Vargevik Knutsen, Daniel Dalen (bak), Merethe Børve, Fredrik Dyngen Vårdal, Eirin Persson, Sindre Iversen, Nora Sandslett, Ingrid Berge Rasmussen, Karstein Eikeland

DE GLEDER SEG! Reiseklare elever på vei til Beijing tirsdag: fra venstre Kristine Vargevik Knutsen, Daniel Dalen (bak), Merethe Børve, Fredrik Dyngen Vårdal, Eirin Persson, Sindre Iversen, Nora Sandslett, Ingrid Berge Rasmussen, Karstein Eikeland

Ti dager med variabelt program

Tirsdag denne uken har de kommet fram til neste etappe i prosjektet. Ti elever på VG2 og tre lærere skal benytte høstferien til en studietur i Beijing. I ti dager skal de kombinere et besøk på kokkelinjen til Beijing Foreign Affairs School og Hotel- og turismelinjen på Beijing Union University med kulinariske opplevelser i hovedstadens restaurantverden. Det er også avsatt tid til besøk på Den kinesiske mur, muséer, Den forbudte by og Den himmelske freds plass. Med i reisefølget er også to ekstra gjester. Hotelleier Kristian Eidesvik og sildeprodusent Tor Kyvik har hengt seg på deler av Kina-turen.

–Vi gleder oss til både smakene og til å oppleve et spesielt land, sa en av elevene, Ingrid Berge Rasmussen, da vi intervjuet henne mandag.

Gjensyn med Dong Ha og Tie Tang

Under oppholdet vil de igjen møte på de humørfylte kinesiske kokkene Dong Ha – en berømt TV-kokk på CCTV i Kina – og Lie Tie Gang fra samme kanal, som begge var i Haugesund i august og som satte stor pris på norske råvarer, enten de kommer fra havet eller fra landjorda. De kinesiske kokkene besøkte flere fiskeforedlingsbedrifter i distriktet og var meget begeistret for kvaliteten.

MED PÅ TUREN: Kristian Eidesvik er også klar for flere matopplevelser i den kinesiske hovedstaden.

MED PÅ TUREN: Kristian Eidesvik er også klar for flere matopplevelser i den kinesiske hovedstaden.

Kinesisk gjenbesøk

Til våren vil en gruppe lærere og elever fra kokkeskolen i Beijing komme til Haugesund, forteller Rolf J. Sjøen til Hnytt og håper at denne form for elevutveksling kan gjøre utdanningen han leder enda mer attraktiv i tiden som kommer. Ved siden av Sjøen, er det Audun Aase og Steinar Rønnevik som deltar på turen fra lærerstaben.