skjermbilde-2016-09-18-kl-12-17-48

Pølser for idioter

Denne uken er det en enkel men veldig populær variant av helge-mat som blir servert

MAT FOR IDIOTER:

Kjøp den pølso du like
1 lita kålrabi
1 søtpotet
1 ps frosne grønnsaker

Skrell og skjær opp kålrabien i fingertykke biter , sett på kok, gjør det samme med søtpotete men berre halve mengden .
Kok til kålrabien er halvkokt ha så i bitene med søtpotet , la småkoke til det er gjennomkokt, sol av vann men la det ver litt igjen , sleng oppi ein go klatt smør (la smøret smelte)
Dryl oppi 2-3 toppa spiseskjeier hvetemel og stamp alt ihop (la da ver litt grovstampa)
Rør sammen og tilsett litt sukker og kremfløyte ( blir stappo litt tynn så kan ein hive oppi litt Mills potetstappe ….da tykner den )
La stappa stå og småkoke litt mens ein rører om av og til .

Kok opp vann og ha i dei frosne gr. Sakene , gi dei eit oppkok ( les på pakken ….ekje so vanskeligt )

Stek pølsa du har valgt …..eller trekk opp ei god pølse , for eks. Vossakorv , Lundalspølse eller Sundepølsa ….kjempegode .

Serveres med steikefettet eller smeltet smør …..og om du absolutt må så kok opp potet i tilegg. …men ein må ikkje ha den poteto med på alt for og kalla da middag
Bon apetit ?