I BLACKBURN: Martin Samuelsen skal spille på lån i Championship denne sesongen.
I BLACKBURN: Martin Samuelsen skal spille på lån i Championship denne sesongen.

Nordtveit: – Det er sensasjonelt

Martin Samuelsen og Håvard Nordtveit sørger for at Haugalandet blir godt representert under søndagens VM-kvalik mot Tyskland.

FOTBALL: Det var sensasjonelt da tre lokale spillere ble tatt ut i Høgmos tropp i VM-kvalik mot Tyskland.

– Det viser jo at vi gjør noe rett på Haugalandet, sier Håvard Nordtveit.

Søderlund sendt hjem

Så kom kontrabeskjed om at Alexander Søderlund er ute av troppen. Fotballspilleren har slitt med en skade i akillessenen i flere måneder, og er derfor ikke aktuell å ha med videre.
– Det er litt kjedelig at han måtte reise hjem med skade, men sånn er det. Jeg håper han kommer sterkt tilbake, sier Nordtveit.
Igjen står heldigvis både han og Samuelsen, som begge har signert for WestHam dette året.
– Premiere League er høyt tempo og litt mer fysisk enn Bundesliga. Nå har jeg fått med meg to kamper i Premiere League. Både tapt og vunnet, så jeg skal ikke klage, sier Håvard Nordtveit.

– Alle gutters drøm å spille der

Samuelsen blir likevel ikke å se mer i WestHam denne sesongen. Kort tide etter han signerte for klubben, signerte han ein ny kontrakt om utlån med Blackburn. Selv synes Samuelsen det er helt greit.
–  Det er jo spilletid og gode utviklingsvilkår, sier han.
Han ser likevel frem til å returnere til Premier League.
– Jeg ønsker å spille meg inn på sikt. Det er alle gutters drøm å spille der, sier 19-åringen.

– Det blir nok ikke så mange sjanser på oss

Men det er ikke Premier Leugue som er i fokus nå. Nå er det VM-kvalik på Ullevaal som gjelder.
– Jeg tror det blir en tøff kamp. Tyskland kommer til å prøve å dominere spillet. Så er det vår jobb å ikke la de få lov til å gjøre det. Det blir nok ikke så mange sjanser på oss. Men de vi får, må vi sette, sier Samuelsen.
 Allerede på onsdag fikk haugesunderen testet formen i privatlandskampen mot Hvite-Russland som endte med et skuffende 0-1 resultat.
– Først og fremst var det gøy å spille, selv om vi tapte. Jeg fikk flere minutter i beina, og det er alltid kjekt å spille på Ullevaall. Så jeg tar med den selvtilliten i neste kamp

– Vi har ingenting å tape

Nordtveit var ikke med  på generalprøven mot Hvite-Russland etter som han har slitt med skade. Men nå ser det endelig lyst ut for vatsbuen.
– Jeg har trent i dag for første gang med fotballsko, så jeg får se om det blir noen reaksjoner i kveld eller i løpet av natta, sier Håvard Nordtveit.
Han er uansett tydelig på hva som må gjøres dersom de skal slå Tyskland.
– Vi må lære av feilene – det er det viktigste. Og så får vi prøve å hente opp igjen noe av det vi viste under kvaliken i fjor til EM, og ta det med i kampen. Nå kommer jo Tyskland som regjerende verdensmester, og vi har absolutt ingenting å tape. Vi må sleppe skuldrene løs og egentlig bare ha en fantastisk opplevelse, sier Nordtveit.