Hopp til hovedinnhold
BUDSJETT PÅ 80 MILLIONER: «Løvekvinnen» hadde et budsjett på 80 millioner kroner, men opplever svært lave besøkstall på norske kinoer.
BUDSJETT PÅ 80 MILLIONER: «Løvekvinnen» hadde et budsjett på 80 millioner kroner, men opplever svært lave besøkstall på norske kinoer.

Løvekvinnen flopper

Den største norske filmsatsingen siden «Max Manus» har fått en meget svak start på kino med kun 10 000 besøkende til nå.
FILM:  «Løvekvinnen» hadde denne helga premiere på kinoer landet over, og var også åpningsfilm under Den norske filmfestivalen i Haugesund søndag 21. august. Hos norsk kinobransje var forventningene til filmen store.

– Jeg håper den treffer planken og når målgruppen sin. Her håper jeg virkelig den når 200.000 kinobesøk. Det er gøy å se en film mer definert mot en kvinnelig målgruppe, sa Arild Kalkvik, leder for Norske kinosjefers forbund, da Kinomagasinet intervjuet ham om den norske filmhøsten

Filmen har fått middels gode anmeldelser. NRK P3, Dagsavisen og Aftenposten ga den terningkast fire, mens VG kun trillet tre på terningen.

– Katastrofalt dårlige tall

«Løvekvinnen» hadde et budsjett på 80 millioner kroner, og er den største norske filmsatsingen siden «Max Manus» og «Kon-Tiki». Totalt ble Max Manus sett av over en million kinogjengere. Ifølge Geir Kamsvåg, redaktør i filmmagasinet Cinema, vil «Løvekvinnen» ende på kun 40 til 50 000 publikummere.

– For en film som kostet 80 millioner kroner er dette katastrofalt dårlige tall. Jeg tror det er noen her som er i ferd med å gå på en ordentlig smell, sier Kamsvåg til NRK.

Ifølge Filmtoppen på Filmweb ble filmen sett av kun 9.644 personer i åpningshelga. Med andre forhåndsvisninger i tillegg er besøkstallet oppe i 10.751 personer.

Ikke en hit i Haugesund heller

«Løvekvinnen» ser heller ikke ut til å være særlig populær her lokalt. I løpet av helga ble den sett av 169 personer på Edda Kino, mens under Den norske filmfestivalen var det rundt 1000 personer som fikk se det norske dramaet som også var åpningsfilmen.

– Det ser ut til at Haugesund har ganske likt besøk i forhold til sammenlignbare kinoer andre steder i landet, hvis vi ser bort ifra besøket under filmfestivalen, sier kinokonsulent Jorunn Kristensen i Edda kino. 

Kristensen tror årsaken til at «Løvekvinnen» har fått dårligere besøk enn hva filmskaperne håpet på, er at de ikke har nådd ut like bredt som de ønsket.

– Det er en film som appellerer mest til voksne, og de kommer ikke nødvendigvis på kino i premierehelgen. Vi hører forskjellige tilbakemeldinger om filmen, noen liker den ikke, mens andre skryter veldig. Det ser ut som om den treffer best hos voksne kvinner. Vi tror det vil være en viss interesse fremover, men den får nok ikke et veldig stort besøk.