Arkivfoto: Administrerende direktør i Eidesvik Offshore, Jan Fredrik Meling
Arkivfoto: Administrerende direktør i Eidesvik Offshore, Jan Fredrik Meling

Eidesvik vil ha statlig huggehjelp

Eidesvik-sjef Jan Fredrik Meling vil sende deler av regningen for opphugging av gamle skip til staten.

OPPHUGGING: Langs hele Vestlandkysten ligger flere titalls offshore -skip i opplag. Flere av disse er av gammel årgang. Nå mener Jan Fredrik Meling i Eidesvik Offshore at staten bør ta deler av regningen for å hjelpe rederiene til å kvitte seg med gammel tonnasje.

– Flere av verftene som tidligere konsentrerte seg om bygging av offshore serviceskip har ledig kapasitet. For verftsindustrien vil et slikt opphuggingsprogram bidra til å sikre oppdrag og sysselsetting i en vanskelig omstillingsfase. Ordningen må dessuten konstrueres slik at også rederiene får noe igjen for dette. De må ha et incitament for å levere gamle fartøyer til opphugging, sier Meling til Finansavisen (ABO).

Meling mener problemer er at det omtrent ikke forekommer at gamle serviceskip hugges opp fordi rederiene ikke får noe igjen for det økonomisk. Derfor vil flere eldre, forurensende og dyre skip fortsatt bli værende i markedet. Rederiene får ikke noe igjen for det økonomisk. Ved hjelp av en statlig finasieringsordning vil rederiene i mye større grad skifte ut gammel tonnasje, skrive Finansavisen (ABO).