FK Haugesund - Lillestrøm 2 - 2

Vinner «aldri» på Åråsen

Statistikken er entydig. FK Haugesund vinner "aldri" på Åråsen.

TIPPELIGAEN: Selv om FK Haugesund kjemper i toppen av Tippeligatabellen og dagens hjemmelag slåss for å overleve er tallenes tale tydelig.

Lillestrøm må finne seg i å være favoritter foran dagens kamp. «Fugla» har nemlig et godt tak på Haugesund og har vunnet de siste tre siste oppgjørene hjemme mot FKH. Målforskjellen er solide 7-0.

– Det blir et tøft oppgjør. Lillestrøm har mange kvaliteter i laget og flere spillere som kan avgjøre på egen hånd, sier assistentrener Kolbjørn Fosen halvannen time før kampstart på Åråsen.

FK Haugesund ble noe forsinket til Åråsen fordi bussjåføren kom for sent. Fosen tror ikke det påvirker på noen måte. Laget reiste over til Oslo fredag ettermiddag.

Etter en aldri så liten formsvikt mot Rosenborg og Sogndal har Andrea Lobertos mannskap funnet tilbake til formen som før sommeren.

– Vi har hatt en veldig god oppladning til kampen med mange spillere på trening. Det gir høy kvalitet og stor konkurranse ikke bare om å komme på laget, men også for å få bli med i troppen, sier Fosen.

FKH står med to strake etter en solid seier borte mot Stabæk og nå Tromsø sist runde. Dermed ligger FK Haugesund på 5. plass før dagens oppgjør, kun fire poeng bak sølvplassen. Med seier mot LSK og gunstige resultater i resten av rundens kamper kan FKH innta 3.plassen før neste helgs lokaloppgjør mot Brann.

– Hvis man ikke lar alt poengsnakket påvirket kan man være med helt inn, sier Fosen.