Eliteserien fotball 2016: Rosenborg-FK Haugesund.

Her er FKHs utvalgte

FKH er ute etter å slå hardt tilbake etter fadesen i Trondheim.

FOTBALL: Et hjemmelag som nekter å tape på Haugesund stadion møter i kveld et bortelag som ikke har tapt en fotballkamp siden april. Slik er ståa før FKHs viktige batalje mot Sogndal.

William Troost-Ekong dro etter Rosenborg-kampen til USA, hvor han har hatt oppkjøring med Nigeria før OL i Brasil. Forvarskjempen har imidlertid vendt tilbake til Haugesund i tide til å rekke Sogndal-kampen.

FKH-kapteinen spilte 90 minutter i midtuken i en oppkjøringskamp. Nigeria U23 åpner mot Japan 5. august i Manaus.

Én som ikke spiller i ettermiddag er Alexander Stølås, som må stå over grunnet fem gule kort. Hjemmepublikummet vil likevel kunne glede seg over at Filip Kiss og Haris Hajradinovic er tilbake i elleveren etter at duoen sonet karantene mot Rosenborg.

Kiss går inn i sin vante ankerrolle på midtbanen, mens sistnevnte vil operere i vingbackrollen, som Stølås har gjort til sin denne sesongen.

Andrea Loberto, som for øyeblikket er midlertidig FKH-trener, har plukket ut følgende 11 til å starte mot Sogndal:

FKH (3-5-2): Per Kristian Bråtveit – Vegard Skjerve, William Troost-Ekong, David Myrestam – Kristoffer Haraldseid, Sondre Tronstad, Filip Kiss, Tor Arne Andreassen, Haris Hajradinovic – Roy Miljeteig, Torbjørn Agdestein.

Innbyttere: Helge Sandvik, Nemanja Tubic, Anthony Izuchukwu, Robert Kling, Erling Flotve Myklebust, Liban Abdi, Shuaibu Ibrahim.

Hos bortelaget kommer en gammel kjenning på besøk når FKH er verter for Sogndal. Bjørn Inge Utvik, som tilbrakte sine ungdomsår i Avaldsnes og deretter FKH, returnerer i år til Haugesund som Sogndal-spiller for tredje gang. Utvik fikk kun én cupkamp for FKH, det mot nettopp Avaldsnes.

Sogndal (4-5-1): Mathias Dyngeland – Taijo Teniste, Christophe Psyche, Bjørn Inge Utvik, Jukka Raitala – Gilbert Koomson, Eirik Birkelund, Rune Bolseth, Henrik Furebotn, Lars Christian Kjemhus – Ole Amund Sveen.

Innbyttere: Stefan Hagerup, Victor Grodås, Magnus Pedersen, Kristian Fardal Opseth, Ruben Holsæter, Vegard Moberg, Mahatma Otoo.

Kampen kan du, i tillegg til å følge på våre nettsider, følge på TV Haugaland. I studio får programleder Knut Netland med seg Jostein Grindhaug, skadde Eirik Mæland og tidligere HHK-trener Kristoffer Froestad.