kindredfever2

– Vi klør i fingrene etter å oppleve større ting

Kindred Fever fikk i går kveld underholde publikummerne på Skånevik bluesfestival med energisk, høylytt rock. Nå er de klare for å ta landet med storm.

MUSIKK: De har tidligere spilt på festivaler som Roskilde, Slottsfjell og by:Larm. I går fikk Kindred Fever utfolde seg på Skånevik Bluesfestival for første gang.

– Sist jeg var på denne festivalen, jobbet jeg med å flippe burgere og steke pølser. Jeg var her for å se Alice Cooper, forteller vokalist og gitarist Jarle Langåker.

«Landets beste rockeband», «Vestlandets White Stripes» og «Norges største rockeduo». Kritikerne har lagt sin elsk på Kindred Fever og terningkastene de får er svært høye.

– Det er helt drøyt å få så masse fine ord slengt til seg. En vet nesten ikke helt hva en skal si, sier Langåker.

– Spellemann var kjedelig og jålete

Den haugesundsbaserte rockeduoen har gjort stor suksess med sitt tredje album «Sabre-Toothed Model Youth» som kom i september, og var blant årets Spellemann-nominerte under kategorien rock.

– Spellemann var egentlig ganske kjedelig. Det var veldig jålete hele greiene. Så vi stakk på bar midt i showet, forteller Jarle Langåker.

– Det er laget for TV, ikke for artistene som er der, skyter Linn Sofie Hagen Olsen inn.

Hun spiller trommer, trompet, gitar og bass. Helt fra hun var liten har hun drømt å få spille på Roskilde, og trekker dette fram som høydepunktet så langt i karrieren.

– Det er noe jeg har drømt om hele livet, så det var et ønske som gikk i oppfyllelse, forteller Linn Sofie.

Tospannet forteller at det blir en rolig sommer som skal tilbringes mye i studio. Ny plate blir sannsynligvis sluppet på nyåret.

– Vi har nettopp byttet bookingbyrå, så det har vært litt stille den siste tiden. Men fra høsten av er vi i gang igjen for fullt. Vi klør i fingrene etter å oppleve større ting, sier Jarle Langåker.