Skjermbilde 2016-06-24 kl. 16.12.00

Pass på nå!

Skal du utenlands, sjekk passet ditt. Og må du fornye det, pass på at du får en plass i køen. Passkontoret klarer ikke å svelge unna.

HAUGESUND: Fredag morgen var alle stolene foran passavdelingen på politistasjonen fullsatt og vel så det. Foreldre satt med barn på fanget, mange måtte stå og lufta var tung. I tillegg måtte mange snu i døra.

– Ja, det er jo veldig frustrerende. Jeg har prøvd ei hel uke å få bestilt tid, men de har jo helt fullt på alle bestillingstimer, sier Camilla Kallevik, som snart skal til Rhodos.  

– Det er veldig greit når folk går inn på nett og bestiller time, sier Kjetil Optun, leder ved forvaltningsseksjonen, Sør-Vest politidistrikt, og minner om at de som har med barn under tre år i tillegg må ta bilde hos fotografen før de kommer.

– Det kan jo være vanskelig å få de som er under tre til å sitte rolig foran maskinene våre.

Åpningstidene i sommer

Husk åpningstidene framover, – 9-14 alle ukedager, og drop-in mellom 9 og 11. 

– Men det er en begrensning der på 20 kølapper, så det også kan bli litt i minste laget når det er stort pes, sier Optun.

– Du trakk lapp, men kom ikke inn likevel?

– Ja, her står det: denne tjenesten er nå stengt, sukker Kallevik klokka 09.45, og tar de to ungene med seg hjem igjen  etter bomturen. 

— Dette blir en kamp på kniven Optun! 

– Ja vi ser jo at det er noen som blir fortvilte når det blir så lenge å vente. Enkelte dager kommer det folk før klokka ni og trekker kølapp, slik at de som kommer ti over ni får beskjed om at det ikke finnes flere plasser igjen på drop-in, avslutter seksjonssjefen mens folk haster inn på politistasjonen bak ham. 

– Vi tar det unna så fort vi kan og håper folk forstår at det blir litt venting innimellom.