MELDER OPPBUD: Peder Sjo Slettebø melder oppbud for bakeri-kjeden. Her sammen i studio sammen med sin mor.
MELDER OPPBUD: Peder Sjo Slettebø melder oppbud for bakeri-kjeden. Her sammen i studio sammen med sin mor.

Peder Bakar legger ned

Bakeri-eier Peder Sjo Slettebø meldte i dag om oppbud for den lokale bakerikjeden.

KVINNHERAD: Selskapet som ble startet av Kvinnherad-ordfører Peder Sjo i 2009 har slitt med å få hjulene til å gå rundt det siste året. På Facebook skriver Sjo Slettebø at det er kostnader forbundet med etableringen på Leirvik.

«I 2015 tapte vi store summar på forsinka oppstart på Leirvik, og vi såg at halsnøybuen sine handlevanar naturleg nok endra seg grunna fastlandssambandet. Summen av dette gjorde det svært vanskeleg for oss å tena pengar. Denne situasjonen har vore krevjande lenge.»

Bakeriet hadde i 2013 overskudd og gikk i balanse i 2014. Sjo Slettebø skriver videre at han er lei seg for at det som som startet som en drøm nå legges ned etter flere års drift.

«Eg er forferdeleg lei meg for det, og eg beklagar til dei tilsette og til våre trufaste kundar. Det er eit stort nederlag for meg personleg, og det er trist for særleg Sæbøvik og Rosendal at dette tilbodet no vil forsvinna,» skriver han videre.

Bakeriet har sin siste åpningsdag i dag, tirsdag.

Her kan du lese hele facebook-meldingen Peder Sjo Slettebø:

Kjære alle saman, eg har ei trist melding:

I 2009 flytta eg heim til Halsnøy med ønske om å driva bakeriet eg gjekk forbi kvar dag på veg til Tofte skule i barndommen. I 2011 etablerte eg eit nytt selskap, Peder Bakar AS, og motivasjonen min for det var å bidra til at Halsnøy, ein stad som eg er så veldig glad i, skulle ha eit slikt tilbod der folk kunne møtast og få god mat. Eg såg ganske raskt at det ville vera behov for å utvida, så i 2012 starta vi opp med kafé i Rosendal. Det har vore mitt ønske å sørga for at kvinnheringane skulle ha ein stad å gå på kafé, kjøpa godt handlagd bakverk og drikka cappucino og latte. I fjor satsa vi med ny kafé på Leirvik, for vi hadde tru på at det ville vera bra for både bedrifta og dei tilsette at bedrifta vart større.

I 2013 klarte vi overskot, og i 2014 gjekk vi i balanse. I 2015 tapte vi store summar på forsinka oppstart på Leirvik, og vi såg at halsnøybuen sine handlevanar naturleg nok endra seg grunna fastlandssambandet. Summen av dette gjorde det svært vanskeleg for oss å tena pengar. Denne situasjonen har vore krevjande lenge.

Vi har prøvd absolutt alt for å kunne driva bakeriet vidare, men vi har ikkje lukkast med å snu situasjonen. Det var difor med tungt hjarta vi no var nøydd å gå til skifteretten og be om oppbod.

Eg er forferdeleg lei meg for det, og eg beklagar til dei tilsette og til våre trufaste kundar. Det er eit stort nederlag for meg personleg, og det er trist for særleg Sæbøvik og Rosendal at dette tilbodet no vil forsvinna.

Sjølv tapar eg store pengar på dette, og det er lagt ned svært mykje arbeid. Mange netter og tidlege morgonar har gått med.

Eg håpar likevel at det vi har gjort har betydd noko for folk som bur her, og at folk kan tilgje at det ikkje gjekk an å driva det lenger.

Eg håpar Peder Bakar går inn i historia som noko positivt, og det er også skrive to barnebøker som eg håpar kan bidra til gode minne.

Eg er heldig som har draumejobben som ordførar i Kvinnherad kommune, og vil no kunna bruka absolutt all tid på å gjera den så bra som mogleg. Eg trur det er ein styrke at eg har vore gjennom dette, og trass at det er trist og vondt, ville eg heller ikkje vore erfaringa forutan. I politikken trur eg det er nyttig å ha kjent på kroppen kva livet av og til kan bringa, og eg tillet meg å sei at eg no har ganske god greie på kva mindre bedrifter av og til må streva med.

Eg ber om orsaking for at eg vil vera litt nedstemt ei stund, men kjem sterkt tilbake.

Eg vil retta ei stor takk til alle tilsette, og til alle som på eit eller anna vis har bidrege. Det er mange som har stått på for prosjektet, og eg vil nok ein gong gje uttrykk for at eg er frykteleg lei meg for at det no er slutt.

Vi held ope i dag, tysdag, men dette vert siste dag.