FÅR STRÅLENDE KRITIKK: Bente Børsum i "Sensommer".
FÅR STRÅLENDE KRITIKK: Bente Børsum i "Sensommer".

Fem gode grunner til å oppsøke mørket

Sol og sommer, likevel mange gode grunner til å oppsøke kinoen også denne helgen. Her er ukens premierer.

KINO:

Central Intelligence (12år)En sjenert regnskapsfører får kontakt med en gammel venn på Facebook. Før han vet ordet av det er han en del av en internasjonal spionliga. Ellevill actionkomedie med Dwayne Johnson og Kevin Hart.

Filmen ‘Kollektivet’ (9 år) foregår i København i 1970-årene og handler om akademikerparet Erik og Anna. Erik underviser på universitetet, mens Anna er nyhetsoppleser i TV Avisen.

-Skuespillerprestasjonene er solide, men det er takket være Trine Dyrholm at filmen løftes. Hennes evne til å uttrykke de menneskelige følelser som oppstår etter hvert som historien utvikler seg er en gullmedalje verdig.» Terningkast 5 fra Cinema

Love & Friendship (tillatt for alle) Jane Austen har visstnok aldri vært morsommere tolket.Lady Susan Vernon har nylig blitt enkefrue og tar midlertidig residens hos svigerfamilien for å ta avstand fra de fargerike ryktene om kurtisering innad i de dannede kretser. Hun benytter anledningen til å leke Kirsten Giftekniv for sin datter Frederica, og naturligvis for seg selv.

Now you see me 2 (9år) De fire illusjonistene (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) er tilbake i et nytt og magisk eventyr, hvor de igjen tar illusjonskunst på scenen til nye høyder.

Ett år etter at de lurte FBI trill rundt og dermed vant publikums hjerter med sine Robin Hood-aktige magiske numre, dukker illusjonistene opp igjen i et comebacknummer i håp om å avsløre uetiske metoder som en tech-magnat nyter godt av.

Sensommer (12år) Er et krimdrama med skuespillerlegenden Bente Børsum (Reisen til julestjernen, Jakten) og Rolf Kristian Larsen (Mannen som elsket Yngve, Kampen om tungtvannet) og Heidi Toini (Staying Alive) i hovedrollene.

En eldre norsk forfatter har trukket seg tilbake til en avsidesliggende villa på den franske vestkysten, idet et ungt utenlandsk par på motorsykkelferie får motorstopp like utenfor eiendommen hennes. Ettersom det er langt til nærmeste bilverksted lar hun dem overnatte, og setter dermed startskuddet for et trekantdrama med utgangspunkt i den unge kvinnens graviditet. Gradvis kommer mørke hemmeligheter fra fortiden til overflaten og det unge parets inntreden virker plutselig ikke så tilfeldig lenger.

Bente Børsum var også en av dem som ble nominert til beste kvinnelige skuespiller da årets Amanda-nominasjoner ble offentliggjort onsdag.