FOREDRAG: Natt til tirsdag norsk tid holdt daglig leder Kenneth Johanson i IDrift Web foredrag hos Microsoft i New York. Foto: Kenneth Johanson/Privat.
FOREDRAG: Natt til tirsdag norsk tid holdt daglig leder Kenneth Johanson i IDrift Web foredrag hos Microsoft i New York. Foto: Kenneth Johanson/Privat.

Tar suksesshistorien til New York

Fem unge IT-gründere fra Haugesund befinner seg akkurat nå i New York. I kontorene til selveste Microsoft skal de motivere andre utviklere gjennom å dele sine egne erfaringer.

HAUGESUND/NEW YORK: De fem utviklerne står bak Haugesund-selskapet «iDrift Web AS» som lager nettsider og apper. På fire år har de bygget opp sitt eget firma fra grunnen av, og kvittet seg med det som en stund var blodrøde tall.

Siden den gang har pilene pekt oppover, og de har blant annet utviklet nye nettsider til både Filmfestivalen og Sildajazzen.

PÅ FLYET: Her sitter utviklerne i IDrift Web på vei til konferansen i New York. Foto: Kenneth Johanson/Privat.

PÅ FLYET: Her sitter utviklerne i IDrift Web på vei til konferansen i New York. Foto: Kenneth Johanson/Privat.

På fredag satte de fem kollegene seg på flyet i retning New York, for å delta på en konferanse om det å lage nettsider.

Får delta selv

IT-gründerne skulle i utgangspunktet kun delta på konferansen som deltakere, men tilfeldighetene skulle ha det til at de selv fikk en åpning til å holde foredrag.

Natt til tirsdag norsk tid sto daglig leder Kenneth Johanson på takterrassen til Microsoft Technology Center i New York. Der snakket han blant annet om hvordan unge utviklere kan ta i bruk Lego og ulike fargekoder får å motivere seg selv i den viktige planleggings-fasen.

– Tanken er å snakke om hvordan en kan motivere for å planlegge, og komme med noen tips og triks til teknikker for å estimere egne oppgaver, forteller Johanson.

Over all forventning

Selskapet var i sin spede start da Johanson flyttet tilbake til Haugalandet etter flere år som prosjektleder for et IT-selskap i Oslo. Han var spent på hvordan det ville gå, men i dag kan han konstatere at det gikk over all forventning.

– Men det hadde aldri gått så bra om det ikke hadde vært for eierne våre, IDrift og Iversen/Skogen. De har hjulpet oss enormt, sier Johanson.

– Hva tror du er grunnen til at dere har lyktes så godt med bedriften?

– Jeg tror vi har valgt en annen teknikk, basert på noe jeg synes manglet. Vi leverer skikkelig håndverk og kvalitet, og med gode eiere ser dette ut til å ha båret frukter, sier Johanson.

Turister i storbyen

Etter ankomsten i «the big apple» har de fem kameratene utforsket storbyen som ekte turister med ryggsekk og turistguiden i hånd.

– Det var bare én av oss som hadde vært her før, så vi har har kjørt full turist og hoppet av og på busser, forteller utvikleren.

Nå ser de fram til å delta på konferansen og lytte til dyktige forelesere som har mye kunnskap på feltet.

– Vi håper å kunne ta med noe tilbake til Haugesund. Og når vi først skulle på en konferanse, var det ikke akkurat trist at den var i New York, sier Johanson på telefon fra USA.