Arkivfoto
Arkivfoto

Skal forhandle om flyplassens fremtid

Regionsrådet fikk i dag presentert konklusjonen til konsulentfirmaet IC Aviation. Nå skal et utvalg forhandle videre om flyplassens fremtidige driftsmodell.

STORD: Regionsrådet er samlet på et todagers arbeidsseminar på Stord Hotel. En av de viktigste sakene de diskuterer der er den fremtidige driftsmodell for Haugesund Lufthavn Karmøy. I dag ble faktabanken og underlagmateriellet fra konsulentfirmaet IC Avition presentert. Det levnet liten tvil om hva som bør være den foretrukne driftsmodellen for å gi Helganes en lysere fremtid. Flyplassen bør i følge rapporten drives av private aktører.

– For oss dreier det seg hvilke betingelser vi skal jobbe under. Saken er veldig viktig for regionen og jeg har en forventning til Avinor og fremdriften for å få en avklaring, sier daglig leder i Haugaland Vekst, Tormod Karlsen.

Daglig flyr i snitt rundt 2000 passasjerer fra Helganes. Haugalandet ville sett helt annerledes ut uten flyplassen. Under to-dagerssamlingen vil Regionsrådet sette ned et utvalg som skal forhandle med Avinor og staten om den fremtidige driftsmodellen. Regionsrådsleder Jarle Nilsen (Ap) mener arbeidet med å sikre flyplassen er den viktigste politiske saken akkurat nå. dagens avtale mellom Lufthavnutbygging og Avinor løper ut i mars 2018.

Det er ventet at Samferdselsdepartementets rapport om fremtidens Helganes vil bli offentlig om kort tid.

– Flyplassen er viktig for næringslivet og for utviklingen av regionen. Derfor er jeg spent på hva som vil stå i rapporten. I mellomtiden må vi jobbe på for å få gjennomslag, sier Nilsen.