UT Å FLY: Passasjerer som skal ut å fly kan forvente seg kaotiske tilstander de neste dagene. arkivfoto: Jarl Vidar Meling
UT Å FLY: Passasjerer som skal ut å fly kan forvente seg kaotiske tilstander de neste dagene. arkivfoto: Jarl Vidar Meling

Kan bli flykaos fra i morgen

Skal du ut å fly de neste dagene kan du forvente deg kaotiske tilstander.

FLYTRAFIKK: I alle fall hvis forhandlingene mellom flyselskapene og pilotene kollapser. I dag møtte SAS-pilotene og flyselskapene til mekling hos riksmeklingsmannen. Hvis partene ikke blir enige innen meklingsfristen ved midnatt går SAS-pilotene ut i streik fra torsdag morgen.

Fra fredag kan det bli ytterlige kaos. Forhandlingen mellom NHO Service og Parat har også gått til mekling. Blir de ikke enige vil 250 vektere ved Oslo Lufthavn Gardemoen bli tatt ut i streik. Det vil få store konsekvenser for trafikken inn og ut av landets hovedflyplass som vil se seg nødt til å stenge for all trafikk ut av lufthavnen fra fredag klokken 0600.

– En stengning ved Oslo Lufthavn vil ha store konsekvenser for norsk luftfart, og det kan ventes innstillinger og store forsinkelser. Det er også varslet streik ved flere av Avinors lufthavner – i varierende grad. Passasjerer som ankommer Oslo Lufthavn og har Oslo som endedestinasjon vil ikke bli berørt dersom det blir streik, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen til Dagbladet.