Båttur på Åkrafjorden.
Båttur på Åkrafjorden.

Ditt nærmeste ferieland

Mange haugalendinger har ikke opplevd ytterpunktene i regionen. For de som legger ferien til sitt nærmeste ferieland står de klare med en rekke opplevelser inne i Åkrafjorden.

SOMMERFERIE: Mange av oss har reist direkte til Mallorca fra Helganes, men har aldri vært på Utsira eller på den vegløse siden av Åkrafjorden. Men for de som velger å feriere på hjemlige trakter i sommer er det nok av ting å se og ta seg til distriktet rundt.

Inne i Åkrafjorden melder den vesle turistnæringen at de er klare for innrykk. I går dro de sesongen i gang med Nordsidemarsjen, en vandring langs den gamle ferdavegen på den vegløse siden av fjorden.

– Ja, nå er det full fres her inne, sier John Karsten Hustveit, daglig leder på Åkrafjordtune.

I sommer kan du melde deg på slike kulturhistoriske vandringer langs gamle stier på nordsida. De fraflyttede, men velstelte tunene minner om tider da det var yrende liv og levende gårdsbruk på den vegløse sida av Åkrafjorden

Hvis ikke du vil hoppe på et cruise på fjorden som går på lørdagene i juli og august. «MS Stein Viking» tar 52 passasjerar og tar deg bedagelig gjennom fjorden forbi Langfoss, som ble kåret til en av verdens ti vakreste fossser av CNN for noen år tilbake.