Sigurd Aase. Arkivfoto, TV Haugaland.
Sigurd Aase. Arkivfoto, TV Haugaland.

Sigurd Aase jages av kreditorer

Oljepriskollapsen har skapt store problemer for selskapet Crudecorp, som har hovedkontor i Haugesund. Noen av kreditorene har nå begjært selskapet konkurs.

NÆRINGSLIV: Crudecorp ASA utvinner oljefeltet Chico Martinez, som ligger mellom byene Los Angeles og San Francisco i California. Gjennom investeringsselskapet Ymir Energy eier Sigurd Aase og Eli Sævareid 98 prosent av aksjene i selskapet. Etter å ha slitt over lang tid, har enkelte kreditorer nå tydeligvis blitt utålmodige. Ifølge Dagens Næringsliv begjærte de tirsdag oljeselskapet konkurs med et samlet krav på over 60,8 millioner kroner.

Overfor DN sier selskapets daglige leder, Geir Utne Berg, at det her dreier seg om en ren trakassering av selskapet fra to Stavangerbaserte obligasjonseiere, Espen Fjogstad og Tor Dagfinn Veen. På vegne av selskapets eiere mener han at konkursbegjæringen er ugyldig og at de ikke anerkjenner avsenderen. Berg viser også til at all gjeldsbetjening nå er fryst i seks måneder i henhold til en kreditoravtale. Fjogstad sier til DN at de to har ventet på en refinansiering i seks måneder.

– Da kan ikke bare erklære en ny ”standstill” på seks måneder, sier han til avisa. Hensikten til de to obligasjonseierne er å gå løs på styremedlemmene personlig og trekke dem for retten etter hvert.

Espen Fjogstad og Tor Dagfinn Veen var store aksjonærer i Crudecorp ASA inntil selskapet ble tatt av Oslo Axess-listen i 2014. Forretningsadressen ble samtidig flyttet fra Stavanger til Haugesund. Fram til da hadde det vært turbulent på eiersiden. I siste halvdel av 2013 ble det gjennomført flere emisjoner i selskapet for å hente inn frisk kapital. Det satte ikke alle aksjonærene pris på.

– Noen av de Stavanger-baserte aksjonærene var misfornøyde. Jeg ble også klaget inn til Oslo Børs, men klagerne fikk ikke medhold, sa styreleder Sigurd Aase til DN da det skjedde. Han og familien hadde underveis gått fra en eierandel på 50 til 98 prosent.