Foto: Bømlo Teater
Foto: Bømlo Teater

Premiere på det nye Mostraspelet i dag

Nå i formiddag fylles amfiet på Moster av skolebarn, og i kveld blir det urpremiere på tradisjonelt vis på det nye spelet "I slik ei natt".

BØMLO: Brødrene Tindberg står sammen bak årets forestilling, Svein har skrevet manus og bror Ivar er regissør. Det avløser Johannes Hegglands «Kristkongane på Moster», som har blitt satt opp siden 1984. Hans manus er bygd på Snorres Kongesaga og Gulatingsloven, om den rolla Moster spilte for vår nasjonale historie rundt år 1000 da den norrøne åsatroen måtte vike for den moderne katolske religionen.

Svein Tindbergs manus fokuserer på kristenretten og Olav Haraldsson. Han har flettet inn litt vågal humor sammen med eksistensielle spørsmål om tro, liv og død, og vi møter det unge kongsemnet gjennom opplevelsene som endret ham fra en nådeløs viking og drapsmann til den kristne legenden, som senere ble kjent som Olav den hellige.

Mye er nytt til årets forstilling, amfiet er nyrenovert og teateret har fått sydd 90 nye kostymer.

Det blir satt opp forestillinger hver kveld gjennom helga.

Se også: Fra nådeløs drapsmann til legende