Synnøve Rønnestad takker alle som bidto til at sykkelen kom til rette. Foto: Frode Tønnesen
Synnøve Rønnestad takker alle som bidto til at sykkelen kom til rette. Foto: Frode Tønnesen

Frastjålet en helt spesiell sykkel

Mandag kveld ble Synnøve Rønnestad frastjålet sykkelen sin utenfor sitt hjem i Haugesund. Og det var ikke hvilken som helst sykkel tyvene tok med seg.

HAUGESUND: Det var nemlig sykkelen Rønnestad skulle trene seg opp på etter at hun ble operert for kreftsvulst for omlag ett år siden. Sykkelen har en helt spesiell betydning for henne.

– Etter operasjonen var sykling den eneste måten for meg å få mosjon på, da andre øvelser medførte for stor belastning. Selv om det ikke er verdens dyreste sykkel betyr den veldig mye for meg, forteller Rønnestad.

Stor respons

Lørdag la Rønnestad ut et innlegg på Facebook der hun etterlyste sykkeltyven. Innlegget har i skrivende stund over 370 delinger. Her opplyser Rønnestad om at hun ikke har økonomisk mulighet til å anskaffe en ny.

STJÅLET: Dette er sykkelen Synnøve Rønnestad ble frastjålet. Foto: Privat

STJÅLET: Dette er sykkelen Synnøve Rønnestad ble frastjålet. Foto: Privat

– Jeg har vært uten sertifikat en stund etter operasjonen, og sykkelen er det eneste fremkomstmiddelet jeg har. Jeg er helt avhengig av den. Jeg var student i fire år før sykdommen, og støtteordningene man får da er ikke så store, forteller Rønnestad, som ber tipsere ta kontakt med henne på Facebook skulle de se den.