STILLER UT: Opes modulære hyllemøblement stilles ut i New York. Foto: Marius Vervik
STILLER UT: Opes modulære hyllemøblement stilles ut i New York. Foto: Marius Vervik

Haugesundsdesigner til storslått messe i New York

I helgen drar den halvt haugesundske designduoen Ope til en storslått designmesse i New York for å drive merkevarebygging og stille ut sine kreasjoner.

DESIGN: Ope design, et designduo med tilholdssted i Stavanger, skal sammen med flere andre norske aktører stille ut på den norske Insidenorway-standen på møbel- og interiørmessa ICFF. Der skal de i lag med over 700 utstillere vise frem sine innovasjoner til omlag 32.000 besøkende.

Merkevarebygging

For Ope er det merkevaret fremfor selve produktet som eksporteres. Mesteparten av Opes modulære møbelsystem lisensproduseres i det aktuelle salgsmarkedet.

– Verden endrer seg raskt, men virkemiddelapparatet henger ikke helt med. Det er praktisk talt ingen eksportstøtte å få for en aktør som oss, forteller haugesunder Lars Urheim i en pressemelding fra Pressenytt.

Slippfest i Brooklyn

Ope driver han sammen med kollega Eirik Høvik Helgesen fra Bergen. En uke før ICFF-messen starter reiste de sammen til statene. Her har de hatt slippfest foran mer enn 100 gjester på den nordiske kaffebaren og designbutikken Búðin i Brooklyn.

– Amerikanere elsker skandinavisk design, men de elsker også «Made in USA». Ved å produsere alle platene til møbelsystemet i USA kan vi tilfredsstille begge disse behovene. Det gir oss et fantastisk salgsargument, sier Urheim til Pressenytt.