Kvalifiserte seg til kraftig reaksjon

Det holder ikke med noen timer i arresten og et forelegg for mannen som slo og truet både politi og lege natt til søndag. Konsekvensene blir kraftigere enn som så.

HAUGESUND: Det hele startet da vaktene på et av utestedene ba politiet om hjelp til å håndtere en vanskelig gjest, en haugalending i 30-årene. Han øste seg kraftig opp da politiet kom, sparket i politibilen og til en av politibetjentene.

Det var ikke annet å gjøre å ta ham med til arresten, men politiet kjørte innom legevakten for en medisinsk vurdering før han ble satt på cella. På legevakten klarte mannen å rette inn to spark med kneet mot en politistudent, samt å sparke en sko etter vakthavende lege.

– Som om ikke dette var nok kom han med en serie med trusler mot polititjenestemennene. Han sa at han ville huske ansiktene på dem, finne identiteten deres og oppsøke dem i ettertid for revansj, kommenterer operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i politiloggen.

Verken politibetjenten, politistudenten eller legen ble skadet.

– Dette er adferd som kvalifiserer til en fyldig anmeldelse, og saken er så alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg ved løslatelse fra arrest, melder Utne-Reitan.

Mannen var beruset. Han vil bli avhørt når han blir edru utpå søndag formiddag.