Ikke svøm hjem fra Indre kai

RiktIgnok kom sommeren i går, men skal du svømme, velg tid og sted med omhu. Det kan nemlig medføre en voldsom reaksjon.

HAUGESUND: Det fikk en mann midten av 30-årene erfare like før midnatt lørdag. Han er i byen som gjestearbeider og valgte å ta korteste veg til Risøy fra Indre kai. Tvers over Smedasundet er ikke lengre distansen enn at det snaut nok kvalifiserer til svømmeknappen,  men dog, mye kan skje om du svømmer over trafikkerte farvann om startstreken ligger like utenfor en pub.

Slik tenkte politipatruljen, som ble oppmerksom på mannen som hoppet i sjøen på Indre kai. Det ble umiddelbart slått full alarm, og minutter etterpå var brannvesenets redningsdykkere, en ambulanse og flere politiressurser på plass både på Indre kai og til Risøy.

Mannen kom seg over til Risøy og ble observert da han klatret opp i en båt, men der stanset alle spor. Nødetatene forberedte seg på søk i vann og på land. Men da fikk de en telefon.

– Mannen, en gjestearbeider i midten av 30-årene, skjønte at han hadde utløst en redningsaksjon og angret på svømmeturen, melder nattens operasjonsleder, Jarle Utne-Reitan, i politiloggen.

Angeren til tross, mannen er anmeldt for ordensforstyrrelse og hendelsen vil få et etterspill. Men han slapp i alle fall å tørke i drukkenskapsarresten og ble kjørt hjem.