NYTT MOSTRASPEL: 27. mai har Bømlo Teater urpremiere på den nye forestillingen i et renovert Moster Amfi.
NYTT MOSTRASPEL: 27. mai har Bømlo Teater urpremiere på den nye forestillingen i et renovert Moster Amfi.

Nå kommer Mostraspelet i ny drakt

27. mai har forestillingen «I slik ei natt» urpremiere i et nyrenovert Moster Amfi. I den nye forestillingen får publikum bli med inn i historien om Olav Haraldsson sitt liv og reise før han kom til Moster. I rollene finner vi blant andre Svein Tindberg, Rolf Kristian Larsen og Nina Sele.

KULTUR: I over 31 år har Mostraspelet satt opp stykket Kristkongane på Moster, men i år er det duket for urpremiere på en helt ny forestilling. Ensemblet består  av om lag 80 av Bømlo Teater sine egne aktører, og flere av disse har vært med siden teateret sin første spillepremiere i amfiet i 1984.

Prøvene er i gang på Moster Amfi

Prøvene er i gang på Moster Amfi

2. mai startet de første prøvene ute i amfiet etter lang tid med forberedelser og prøver innendørs, skriver Bømlo Teater i en pressemelding.

«I slik ei natt» er skrevet av Svein Tindberg med musikk av Kjetil Bjerkestrand. Historien forteller om Olav Harladsson sitt liv og virke før han kom til Moster og satte kristenretten der i 1024. I forestillingen følger vi også det unge kongsemnet, etterkommer av Harald Hårfagre og opplevelser som endrer ham fra nådeløs viking og drapsmann til kristen legende. Handlingen foregår både på Moster, i England, ombord på skipene, på Selja og Cadiz i Spania.

«Vi møter et rikt persongalleri og Tindberg har på mesterlig vis flettet inn både vågal humor sammen med eksistensielle spørsmål om tro, liv og død. Problemstillingene er like relevante for mennesker i dag, enten det gjelder tro eller menneskeverd», skriver Bømlo Teater i sin omtale av det nye Mostraspelet.

«I slik ei natt» er en del av Festspillene i Bergen og har urpremiere 27. mai klokken 18.