ÅPNEREN, VERTEN OG KUNSTNEREN: Nenad Ignjatic åpnet utstillinge, Gunn Bente Håvardsholm var nok en gang godt vertskap på kulturfyret og Vegard Vandvik opplevde et oppmøte til utstillingen sin han på forhånd knapt trodde var mulig.
ÅPNEREN, VERTEN OG KUNSTNEREN: Nenad Ignjatic åpnet utstillinge, Gunn Bente Håvardsholm var nok en gang godt vertskap på kulturfyret og Vegard Vandvik opplevde et oppmøte til utstillingen sin han på forhånd knapt trodde var mulig.

Det krydde av folk på Ryvarden

Kunstneren selv var nervøs og usikker på forhånd. Det var grunnløst. Torsdag var det henimot en folkevandring til Ryvarden for å se ”70 spor” av Vegard Vandvik.

KUNSTUTSTILLING: Han var tydeligvis overveldet. Da den offisielle åpningen av utstillingen til Vegard Vandvik fant

FOLKSOMT: Det var trangt om plassen på kulturfyret torsdag.

FOLKSOMT: Det var trangt om plassen på kulturfyret torsdag.

sted ved 13-tiden torsdag, var det knapt en ståplass å oppdrive i hovedhuset på Ryvarden. På utsiden var det nesten like mange. De sytti tegningene var hengt opp dels i hovedhuset dels i atelieret og var en blanding av nytt og gammelt fra 70-åringens stadig voksende virke som bildende kunstner.

Les også: 70 spor av Vandvik på Ryvarden

Det var hans kunstnerkollega Nenad Ignjatic, innvandret politisk flyktning fra Zenica I Bosnia og Hercegovina, som hadde fått oppdraget med å åpne utstillingen. Nenad Ignjatic har fulgt Vandviks kunstneriske utvikling fra han selv ankom Norge og Haugesund/Suldal på 90-tallet og til den tidligere kultursjefen som pensjonist nå bretter seg skikkelig ut som tegner. Tematisk beveger Vandvik mot det abstrakte etter hvert som ferdigheter utvikles og streken sitter. Han avrundet åpningstalen med å oppfordre Vandvik om å gå over i større formater, noe kunstneren selv halvveis lovet foran publikum. Hvorvidt han bruker ti år for å lage neste utstilling, er vel lite sannsynlig – i og med at han nå kan jobbe på heltid med kunsten sin.

SILD I TØNNE: Så vidt bare ståplasser igjen….

SILD I TØNNE: Så vidt bare ståplasser igjen….

Også I hans ferske arbeider kretser Vandvik tematisk omkring livet som mann i ulike faser og situasjoner, særlig kjærlighets- og samlivet. Motivene berører ofte eksistensielle spørsmål, men er også glimt fra hverdagslivet – ofte med en humoristisk snert. De er verd søndagsturen til Kulturfyret.

Utstillingen henger oppe fram til 19. Juni.