Ingeborg

Fru Halds hage

Lokale hagebøker står ikke i kø, men nå har Ingeborg Kringeland Hald, eller fru Hald om du vil, gitt oss hagen sin i bokform.

HAUGESUND: Hagen hennes på Hauge er i følge frilansjournalisten en helt vanlig hage, der mannen oftest mot sin vilje blir dratt med i hagearbeidet. Det høres vel kjent ut for de fleste, det skal noe til at begge ektefeller er like lidenskapelige og grønnfingrede.

– Men likevel, hage er mer mer populært enn noen gang. Nesten 25.000 nordmenn er medlem i Det norske hageselskap, langt flere er opptatt av hage. Enten det er å innrede hagen for å ha et hyggelig sted å være, dyrke sin egen kortreiste mat, eller spennende prydvekster, skriver forfatteren i en pressemelding.

Hageboken «Fru Halds hage» inneholder tips og inspirasjon til hvordan du kan få din egen drømmehage, uansett om hagen din er liten eller stor eller hvor i landet den ligger. I morgen formiddag kan du treffe forfatteren på Hageland, og 26. juni skal hagen hennes være en av 1000 åpne hager landet rundt.