Foto: Dag Olav Husås
Foto: Dag Olav Husås

Butikken med det rare i

Tenk deg en butikk der de har alt du kan tenke deg. Se så for deg at den ligger i ei bygd med 950 innbyggere, og at størrelsen er deretter. Da har du tenkt deg fram til verdens minste kjøpesenter, eller Joker Nedstrand som de kaller seg.

TYSVÆR: Nedstrand har ikke mindre enn tre Joker-butikker som alle lever i beste velgående. Jokeren i midten ligger rett ved fergekaia og lever godt av å tilby alt du ikke har fantasi til å tenke deg, pluss alt det andre du finner i andre melk og brød-butikker. Som fiskeutstyr, sytråd, truser, tallerkener med stråmønster og julepynt som aldri er lenger borte enn at du kan kjøpe det i juli. Har de det ikke, skaffer de det fra byen. Men det er ikke måte på hva de har  på lager.

– Har du en plentrommel, spurte en kunde da TV Haugaland var innom.

– Ja, det er klart, sa innehaveren og hentet fram en trommel han har skaffet seg for utleie.

Ekteparet Marianne og Arve Nesheim Hauge har ikke særlig til liv utenom butikken og hverandre, men det holder både til lykken og saltet i grauten. Nå har de i tillegg bygget flere velutstyrte leiligheter på kaien for utleie.

Bli med inn i butikken med det rare i videovinduet over.